פקידי בריאות בבריטניה החלו רשמית לעקוב אחר זן היברידי של נגיף הדלתא והאומיקרון המכונה deltacron, אשר זוהה בשבוע שעבר אצל חולה במדינה. כך על פי הצהרה של סוכנות הבריאות במדינה.
(צילום: Shutterstock)
על פי העיתון 'מירור', מומחים מאמינים כי החולה נדבק בשתי הגרסאות בו זמנית, והפך אותן למוטציה אחת. עם זאת, לא ברור אם המוטציה זוהתה לראשונה בבריטניה.
לפני חודש, הווירולוג של אוניברסיטת קפריסין, לאונדיוס קוסטריקיס, אמר שהוא זיהה את מוטציית ה'דלתאקרון', אך הדבר נדחה על ידי מומחים רבים בטענה כי סביר שמדובר בשגיאה במעבדה או זיהום הדגימות.
מכאן, על פי סוכנות הבריאות הבריטית, הוריאנט האפשרי אשר משלב בין הדלתא לאומיקרון, נמצא ב"ניטור וחקירה". בינתיים, לפי ה'מירור', הגורמים לא דיווחו אם הזן אובחן במטופל אחד או יותר, ובעיתון ה'דיילי מייל' ציטטו מקור בכיר אשר אמר כי פקידי הבריאות במדינה אינם מודאגים בשלב זה מכיוון שמספר המקרים הוא נמוך.
הדלתאקרון "לא אמור להוות איום גדול מדיי", אמר מומחה למחלות זיהומיות מאוניברסיטת מזרח אנגליה, פול האנטר, וטען כי הסיבה לכך שהיא שרוב האוכלוסייה מחוסנת או שיש לה רמה מסוימת של חסינות לאחר שנדבקו והחלימו מהווירוס.
בוריס ג'ונסון (צילום: Shutterstock)
גם דלתא וגם אומיקרון הוכחו כזנים המדבקים מאוד, כאשר הראשון גורם למחלה קשה והשני נמצא כפחות מסוכן לחיי אדם. אך בינתיים, כאשר מדובר בחקירה ראשונית בלבד, לא ברור עד כמה גרסה היברידית כזו היא חמורה וניתנת להעברה.
בינתיים, בריטניה רואה ירידה במספר המאומתים היומיים – כך גם בארצות הברית. ראש ממשלת אנגליה בוריס ג'ונסון, אמר השבוע לחברי פרלמנט כי הוא מצפה לסיים את כל ההגבלות, כולל הדרישה לבידוד עצמי לאחר בדיקה חיובית, עוד החודש – שבועות מוקדם מהמתוכנן.
אבל הקבוצה המדעית המייעצת למקרי חירום, הזהירה את הממשלה מפני הסרת כל המגבלות, להן תהיה "השפעה לא מידתית" על אנשים פגיעים. הם גם העלו חששות לגבי ההשלכות של הסרת הגישה לבדיקות בחינם, וקראו להעביר הודעות "ברורות ועקביות" לציבור לגבי הסיכונים המתמשכים.