המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ה-CDC, פרסם ממצאים חדשים על החיסונים נגד הקורונה, לפיהם יעילות זריקות הבוסטר דועכת לאחר כארבעה חודשים. על אף שהן עדיין מספקות הגנה גבוהה, הפתרון של הרופא הראשי של הבית הלבן הוא חיסון נוסף.
(צילום: Shutterstock)
על פי המחקר שפורסם על ידי ה-CDC ביום שישי האחרון, יעילות הבוסטר אל מול אשפוזים עם וריאנט האומיקרון עומדת על 91 אחוזים במהלך החודשים הראשונים – אך יורדת ל-78 אחוזים בחודש הרביעי.
"הממצא שההגנה הניתנת על ידי חיסוני mRNA דעכה בחודשים שלאחר קבלת מנת חיסון שלישית, מחזקת את החשיבות בשיקול נוסף של מינונים נוספים כדי לשמור או לשפר את ההגנה מפני הקשר בין הקורונה לאשפוזים", נכתב במחקר. "כל הזכאים צריכים לקבל את זריקות הבוסטר כדי להגן בצורה הטובה ביותר מפני אשפוזים".
ד"ר אנתוני פאוצ'י, הרופא הבכיר בארצות הברית, אמר כי "ייתכן שיהיה צורך במנת בוסטר נוספת – במקרה זה, מנה רביעית לאדם המקבל את חיסוני ה- mRNA - אשר תתבסס על הגיל ועל תנאים בסיסיים".
הוא טען כי ככל הנראה המלצות על מנה רביעית לא יופצו "באופן כללי לכולם", והוסיף כי "סביר להניח שזה יהיה עבור קבוצה ספציפית של אנשים להם יש הגנה נמוכה, או בכלל לא, מפני הפרמטרים החשובים כמו אשפוז".
המחקר של ה-CDC מגיע לאחר שלאחרונה ארצות הברית חצתה את ה-900,000 מתים כתוצאה מהקורונה, כאשר המספר קפץ ב-100,000 תוך פחות מחודשיים.
על פי נתונים מה-11 בפברואר, כ-75.8 אחוזים מהאמריקנים קיבלו לפחות מנת חיסון אחת, כאשר 64.3 מחוסנים באופן מלא – נתונים נמוכים בהתחשב ליעד שקבע ביידן, 70% מחוסנים ביולי, וההפצה הנרחבת של החיסונים ברחבי המדינה. כמו כן, 42.7 אחוזים מהתושבים בארצות הברית קיבלו את הבוסטר.