סרטן חשוך מרפא של אישה נדחה על ידי הרופאים ככאב בטן במשך כשלוש שנים.
לורה גילמור אנדרסון אובחנה בסופו של דבר עם נוירואנדוקרין, צורה נדירה של המחלה שהתחילה בלבלב.
בת ה-34, הייתה שוב ושוב אצל רופא המשפחה והתלוננה על בעיות בבטן - מחשש שזה עלול להשפיע על המאמצים שלה ושל בעלה, פול, להיכנס להריון. היא אמרה ל-The Mirror: "נכנסתי ויצאתי מרופא המשפחה עם הרבה כאבי בטן תחתון וכאבי גב תחתון".
"תמיד נעדרתי בעבודה וניסינו להרות אחרי שהתחתנו ב-2018".
"הסברתי לרופא המשפחה ורק חשבתי שמשהו לא בסדר איתי, משהו שקשור לשחלות או משהו כזה. אבל הם מעולם לא חקרו מוקדם יותר".
היא טוענת שהרופאים אמרו לה שזה סוג של זיהום ויראלי, ולעיתים רחוקות בדקו יותר את הנושא אלא אם כן היא דחפה אותם לכך.
כשבמהלך קוביד כשהעולם ננעל, לורה אמרה שהיא נמצאה ב"ייסורים".
בשלב מסוים בדיקת אולטרסאונד גילתה כי ללורה, במקור מאירלנד, וכעת מתגוררת באדינבורו, יש טחול נפוח.
אבל היא אמרה שיעצו לה שמכיוון שהיא צעירה, בכושר ובריאה, הבעיה צריכה להיפתר מעצמה.
בת ה-34 אמרה שזה היה ממש קרב לזכות ליחס רציני עד שהיא בחרה ללכת למיון במקום לנסות לראות רופא משפחה - כי היא הרגישה שהבעיות הבריאותיות שלה נלקחות יותר ברצינות בבית החולים. בסופו של דבר, הרופאים הגיעו למסקנה כי ייתכן שיש לה אנדומטריוזיס והפנו אותה למרפאת פוריות. לורה אמרה: "לא ויתרתי, נאלצתי לחזור למיון בפעם השלישית ועשיתי אולטרסאונד ופגשתי רדיולוג והם ראו צל על הסריקה והכניסו אותי לבדיקת MRI.
"אז הם קראו לי לרופא המשפחה ואמרו לי 'יש לך גידול בלבלב, זה נראה כמו סרטן הלבלב, יש לך שלושה חודשים לחיות' ובזמן הזה לא ראיתי אף אחד מהמשפחה שלי . והם אמרו 'את צריכה ללכת הביתה למשפחה שלך'".
בעקבות האבחונים, לורה עברה כימותרפיה מפרכת - אך זו לא צלחה.
לאחר מכן היא פנתה לטיפול בתרופות "לא רעילות" במקסיקו, שעולה למעלה מ-50,000 פאונד.
החברים והמשפחה של לורה עזרו לה לגייס כסף עבור החשבון הרפואי.
אבל ברגע שהיא הייתה שם, נאמר ללורה שהיא תזדקק לטיפול נוסף - בעלות נוספת, והיא חזרה לגיוס כספים.
כעת היא שוב באדינבורו, משלבת את הטיפול במקסיקו עם הקרנות בעיר הסקוטית.
בת ה-34 צריכה לגייס 120,000 פאונד עבור טיפול נוסף.
לורה אמרה: "משהו עובד, אני עדיין בחיים".