הרופאה שגילתה את זן האומיקרון של Covid-19, אנג'ליק קוטזי, אומרת שממשלות אירופה לחצו עליה שלא לחשוף שהינו קל יחסית בהשוואה לאחרים, כך לפי ראיון שהתפרסם בעיתון ה-Welt שבגרמניה. כשנשאלה אם זה נכון, ענתה קוטזי: "נאמר לי לא להצהיר בפומבי שמדובר במחלה קלה. התבקשתי להימנע מהצהרות כאלה ולומר שזו מחלה קשה. סירבתי".
"מה זה אומר בדיוק?" השיב המראיין של אחד העיתונים הנפוצים בגרמניה. "אני קלינאית ועל סמך התמונה הקלינית אין אינדיקציות לכך שאנחנו מתמודדים עם מחלה מאוד קשה. אך אני לא אומרת שלא תחלו".
"ההגדרה של קוביד קל ברורה, וזו הגדרה של ארגון הבריאות העולמי: ניתן לטפל בחולים בבית ואין צורך בחמצן או אשפוז", אמרה והוסיפה: "מחלה קשה היא מחלה שבה אנו רואים תגובה חריפה. זיהומים בדרכי הנשימה: אנשים שצריכים חמצן, אולי אפילו הנשמה מלאכותית. ראינו את זה עם דלתא - אבל לא עם אומיקרון. אז אמרתי לאנשים, "אני לא יכולה להגיד את זה ככה כי זה לא מה שאנחנו רואים".
לגבי הכורח לומר את האמת, אמרה קוטזי "הם ניסו, אבל הם לא הצליחו".
אך קוטזי נכנעה מעט בשלב מסוים והודתה - "מה שאמרתי בשלב מסוים - כי פשוט נמאס לי מזה - היה: בדרום אפריקה זו מחלה קלה, אבל באירופה היא חמורה מאוד. זה מה שהפוליטיקאים שלך רצו לשמוע".
לדבריה היא לא נלחצה על ידי הרשויות בדרום אפריקה - ובמקום זאת ספגה ביקורת על ידי מדענים בבריטניה והולנד, שאמרו "איך את יכולה להסביר שזו מחלה קלה? זו מחלה קשה. תראי את המוטציות".
"הדיווחים שלי הוציאו אותם מהמסלול. במגפה, אתה גם צריך להסתכל על מה שקורה ברמת הבסיס. יש לשאול את הרופאים הכלליים המטפלים בחולים מדי יום מה הם חווים, כיצד מציגה את עצמה התמונה הקלינית".
כשאומיקרון הופיע לראשונה, ד"ר אנתוני פאוצ'י שיחק עצמו בור ושיבח את הרופאים הדרום אפריקאים, כשאמר: "הדברים שאנחנו לא יודעים כרגע הם האם לאנשים שנדבקים יש צורה חמורה יותר של המחלה או שמא מדובר מחלה קלה או קצת זהה לדלתא."
שוב - עקבו אחר המדע, אלא אם המדע אינו תואם את הנחיות הבריאות הרווחות.