בשלב זה, העובדה שמגיפת הקורונה עוררה משבר בריאות נפשי חסר תקדים לא צריכה להפתיע אף אחד. דיווחנו שוב ושוב על ההשפעה העצומה על הבריאות הנפשית של האמריקאים שיש לרבדים רבים של המגיפה. מלבד ההשפעות הגופניות הברורות של המגיפה, אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש אמרו ל-CNBC שאנשים רבים המשיכו להיאבק בשינויים הרגשיים והחברתיים העצומים, גם כאשר חלק מההגבלות על עסקים והתנועה החלו להירגע. בשל כך, רבים חוששים שההשפעה הפסיכולוגית של המגיפה עלולה להימשך דור.
גם כשדרישות המסכות מתחילות להיעלם, מיליוני אמריקאים מתקשים להסתגל ל"נורמלי החדש".
פסיכולוג אחד, ולנטיין רייטרי, שעובד בניו יורק, אמר ל-CNBC: "מעולם לא הייתי עסוק כל כך בחיי ומעולם לא ראיתי את הקולגות שלי עסוקים".
הוא מתקשה להפנות חולים כי אפילו עמיתיו מלאים. "אף אחד לא לוקח חולים חדשים". "אני לא יכול להפנות אנשים לאנשים אחרים כי כולם מלאים. אף אחד לא לוקח מטופלים חדשים... אז מעולם לא הייתי עסוק כל כך בחיי, בזמן המגיפה, ומעולם בקריירה שלי בכלל", אמר והוסיף כי הוא גם ראה זרם של חולים לשעבר שחוזרים אליו לעזרה.
רייטרי הוסיף כי רבים ממטופליו עדיין עובדים מרחוק ורבים נאבקים בתחושות של בידוד. הם "מנותקים ואבודים, ויש להם פשוט תחושת בושה מהסוג הזה".
"ממש קשה לי לעשות משהו בקשר לזה", אמר וציין: "אני לא יכול לגרום ללחצים להיעלם. אני תמיד יכול לטפל במחלה שזה מעורר".
מחקרים רבים מצאו כי בריאות הנפש התדרדרה במידה ניכרת בתקופה זו עם 53 מיליון מקרים נוספים של הפרעות דיכאון מז'וריות ו-76 מיליון מקרים נוספים של הפרעות חרדה ברחבי העולם. נמצא כי נשים וצעירים יותר נפגעו יותר מגברים ומבוגרים. רייטרי הסביר שהדיכאון של המטופלים שלו נבע במידה רבה מאובדן הקשר החברתי.
"בהחלט יש השפעה עצומה על בריאות הנפש מתקופה ארוכה של אי ודאות ושינוי שהותירה אנשים מאוד מבודדים ולא בטוחים איך להתחבר. רק להיות בחוץ בפומבי ולקיים אינטראקציה בצורה מאוד סתמית עם זרים או מכרים קלים, מאוד מווסת, ויוצר נורמות שמאשרות את המציאות".
זה יצר "סיר לחץ גדול, במיוחד עבור אנשים שכבר יש להם פגיעות", אמר.
נטלי בודארט, פסיכולוגית קלינית לונדונית, אמרה שאלכוהוליזם, בעיות במערכות יחסים, בידוד ובדידות הופיעו כבעיות הגדולות ביותר שעומדות בפני המטופלים שלה.
"חיי היום-יום שלנו משמשים כמנגנוני הגנה נהדרים, יש לנו הרבה הסחות דעת שעוזרות לנו להימנע מדברים, לטוב ולרע", אמרה.
אבל כשהסחות הדעת האלו נעלמו, אנשים מתקשים להתמודד.
"לדוגמה, היו לנו אנשים צעירים יותר שבאו אלינו ואמרו, 'עכשיו, כשאני כבר לא עושה את העבודה בחברה יותר, אני מבין שיש לי בעיה עם אלכוהול'. ולמה זה? ובכן, זה בגלל שאי אפשר לכסות את זה יותר על ידי העובדה שדורשת להתרועע ולשתות הרבה.
"לחלופין, אנשים שהיו במערכות יחסים שבהן הם לא רואים כל כך את בן הזוג שלהם, אז זה עובד, זה מתפקד, אבל אז אתה תקוע בבית עם האדם הזה ופתאום מבין, למעשה, יש הרבה דברים שמגיעים החוצה שפשוט לא התעמתנו או לא הבנו".
נתונים מ-Statista הראו שהדיכאון התגבר ברחבי העולם.
השאלה הגדולה עכשיו: האם זה יתחיל להשתנות כשהעולם ינסה לחזור ל"רגיל?"