כל המדינות ברחבי ארצות הברית רואות ירידה או התייצבות במקרי הקורונה - זאת לאחר שיא נדבקים בעקבות התפשטות וריאנט האומיקרון, שהתגלה בחודש נובמבר.
(צילום: Shutterstock)
מספר המאומתים החדשים ברחבי ארצות הברית צנח ב-61% מאז הגיע לשיא לפני פחות מחודש, כך על פי נתונים של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ה-CDC.
כאשר שיעור ההידבקויות היו בשיא, באזור ה-15 בינואר, המקרים היומיים הממוצעים עמדו על יותר מ-800,000 נדבקים ביום. כעת, מספר המאומתים הממוצע עומד על 313,000 ביום. כך לפי ה-CDC. באופן כללי, מספר הזיהומים החדשים בפריסה ארצית ירדו ב-56% רק בשבועיים האחרונים.
קליפורניה, פלורידה, אילינוי, מסצ'וסטס, ניו ג'רזי, ניו יורק ופנסילבניה – הן בין המדינות שרואות צניחה גדולה במספר המאומתים מאז החודש שעבר.
נוסף לירידה במספר המאומתים החדשים, ארצות הברית רואה גם צניחה בכמות המאושפזים, כאשר המספר הממוצע של חולים חדשים המתקבלים למחלקות בבתי החולים עומד על קצת פחות מ-14,000. מדובר בירידה של 35 אחוזים מ-21,000 החולים שאושפזו עם קורונה באמצע ינואר.
עם זאת, מספר מקרי המוות כתוצאה מהקורונה, אינדיקטור שנמצא בפיגור, עדיין לא הראו את אותו מסלול ירידה. המספר היומי הממוצע של מתים מהווירוס עומד כיום על 2,400 – ירידה מהשיא הממוצע של 3,400 מתים ביום שנרשם לפני שנה.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
ביום שישי האחרון, ארצות הברית ציינה 900,000 מקרי מוות מהנגיף, עם 100 אלף מתים תוך פחות מחודשיים – זאת שנתיים מאז פרצה מגפת הקורונה. מספר המתים הוא גבוה יותר מאוכלוסיית סן פרנסיסקו, אינדיאנפוליס ושרלוט.
מספר המתים בארה"ב הוא הגבוה ביותר שדווח מכל מדינה אחרת בעולם. זאת על אף 13 חודשים אל תוך קמפיין החיסונים, שעל פי הנתונים עד כה חוסנו באופן מלא 212,481,465 אמריקנים, כלומר 64.3 אחוזים מתושבי המדינה (על פי הנתונים מיום שישי).
מוקדם יותר אתמול, מושל קליפורניה גווין ניוסם הכריז על שורה של שינויים משמעותיים בנהלי הקורונה, לרבות ההחלטה לאפשר לתושבים מחוסנים להיכנס לרוב בתי העסק ללא צורך בחבישת מסכות. עם זאת, המדיניות תישאר בתוקף בבתי ספר, כמו גם במקומות שיוגדרו כ"בעלי סיכון" – כמו תחבורה ציבורית, בתי אבות ועוד.