חברת הקונגרס הפרוגרסיבית, אלכסנדריה אוקסיו-קורטז (AOC) אמרה כי פייסבוק וחברות אמריקניות אחרות "חיבלו" בתגובה העולמית לקורונה על ידי הפצת דיסאינפורמציה על הנגיף.
אלכסנדריה אוקסיו-קורטז (צילום: Shutterstock)
בראיון בלעדי שהעניקה לאתר 'יהאו', AOC אמרה כי ענקית הטכנולוגיה צריכה "להתפרק" מכיוון שהיא מנצלת את הקווים העסקיים שלה כפלטפורמה, ספק וכמפרסם.
"יש כמה דברים שארצות הברית עושה, שהם מבורכים", אמרה הנציגה המניו יורק. "אבל יש גם דברים שאנחנו רוצים שארה"ב תפסיק לייצא, ואחד מהם הוא דיסאינפורמציה. דיסאינפורמציה דרך חברות שנוסדו בארה"ב כמו פייסבוק, שהאטו וחיבלו במאמץ העולמי להילחם בנגיף הקורונה".
דבריה של AOC הגיעו כמעט חודש לאחר שפייסבוק השעתה את הנציגה מג'ורג'יה מרג'ורי טיילור גרין ל-24 שעות בגלל הפצת מידע מוטעה לגבי הקורונה – וזאת יום לאחר שהרפובליקנית נחסמה לצמיתות מטוויטר בגלל אותה טענה.
חברת 'הסקווד' קראה שוב בראיון לפעול להגבלים עסקיים נגד פייסבוק. רק בחודש שעבר, שופט דחה את בקשתה של הפלטפורמה לדחות את תביעת ההגבלים שהוגשה על ידי ועדת הסחר הפדרלית, שטענה שהחברה מפעילה מונופול במגזר המדיה החברתית.
"צריך לפרק את פייסבוק", אמרה AOC. "הם מפרסמים. הם פועלים כפלטפורמה וגם כספק... בגלל שהם כל כך הרבה עסקים ותעשיות בגוף אחד, זו הסיבה שהם צריכים להיות כפופים לפעילות הגבלים עסקיים".
פייסבוק עוררה ביקורת לאורך כל השנתיים האחרונות, מאז פרוץ המגפה, על מה שחלק תופסים כמאמץ לא הולם למנוע את התפשטות מידע כוזב על הנגיף.
הנשיא ג'ו ביידן גינה שוב ושוב את פייסבוק ביולי האחרון, כמו גם פלטפורמות חברתיות אחרות, בטענה שהן "הורגות אנשים" באמצעות הפצת מידע מוטעה על חיסונים. בתגובה, סמנכ"ל פייסבוק גיא רוזן דחה את ההאשמות, ובפוסט שפרסם בבלוג טען כי קבלת החיסונים בקרב משתמשי פייסבוק עלתה מאז ינואר הקודם.
מאוחר יותר הנשיא ריכך את הביקורת שלו כלפי הרשתות החברתיות, והפנה את האצבע המאשימה כלפי המשפיענים המובילים שמפיצים מידע שגוי אודות חיסונים.