כ-615 פשעי שנאה התרחשו בלוס אנג'לס בשנה שעברה - יותר מכל עיר גדולה אחרת בארצות הברית וזינוק בלתי נתפס של 71% בהשוואה לשנת 2020. כך עולה ממחקר חדש שפורסם השבוע.
הפגנה נגד פשעי שנאה בלוס אנג'לס, בשנה שעברה (צילום: AP)
לפי הדו"ח, שחובר ופורסם ע"י המרכז לחקר שנאה וקיצוניות באוניברסיטת קליפורניה סטייט בסן ברנרדינו, כמות פשעי השנאה כנגד הקהילה האפרו-אמריקאית בלוס אנג'לס זינקה ב-91% בין 2020 ל-2021. על אף שקהילה זו מהווה כ-8% מכלל אוכלוסיית העיר, בקרוב לרבע מפשעי השנאה בלוס אנג'לס הקורבן היה אפרו-אמריקאי.
למעשה, מדובר במגמה שקיימת בכמעט כל עיר גדולה בארצות הברית (מלבד ניו יורק, בה רוב פשעי השנאה כוונו כלפי הקהילה היהודית בעיר).
"השימוש בשפה בוטה באינטרנרט וברשתות החברתיות כדי לקדם שנאה הובילה למעשים מכוערים וגזעניים ברחובות הערים הגדולות", הסביר בריאן לוין, מנהל המרכז לחקר שנאה וקיצוניות ואחד ממחברי הדו"ח.
בדו"ח אף צוין כי זינוק במספר פשעי השנאה נרשם גם בערים גדולות נוספות. כך למשל, בניו יורק (538 פשעי שנאה) וסן פרנסיסקו (112 פשעי שנאה) דיווחו על זינוק של כ-50% בין 2020 ל-2021, ומגמות דומות נרשמו בערים אחרות כגון סן חוזה (29%) וסן דייגו (25%).
יהודים הותקפו מחוץ למסעדת "סושי פומי" בלוס אנג'לס, בשנה שעברה (צילום מסך מתוך טוויטר)
עוד הוסבר בדו"ח כי בשנת 2020 נרשמה עלייה במספר פשעי השנאה ברמה הלאומית, ומגמה זו רק הלכה והתעצמה בשנה שעברה. מנתונים שנמסרו ל-FBI מרשויות החוק המקומיות עולה כי ב-2021 נרשמו 8,263 פשעי שנאה ברחבי ארצות הברית. מעבר לכך שמדובר בנתון הגבוה ביותר מזה שני עשורים, זוהי עלייה של 13% בהשוואה ל-2019.
שלוש ערים גדולות נוספות - דאלאס, סן דייגו וסן פרנסיסקו - דיווחו על כמות פשעי השנאה הגדולה ביותר מזה עשור. לעומת זאת, ערים כגון שיקגו, פיניקס וסקרמנטו לא נכללו בדו"ח מכיוון שהמשטרה בערים אלה טרם מסרה את דו"ח סיכום השנה.
כאמור, לוס אנג'לס "הובילה" את דירוג הערים עם 615 פשעי שנאה בשנה שעברה. 148 מתוכם כוונו כלפי הקהילה האפרו-אמריקאית בעיר, 132 פשעי שנאה נרשמו בקרב הקהילה הגאה, 101 כוונו כלפי האוכלוסייה ההיספאנית בעיר, וב-80 פשעי שנאה הקורבן היה יהודי.
למרות שהוא סייע בחיבור הדו"ח, לוין הסתייג במעט מן המסקנות העיקריות. לדבריו, יתכן שהזינוק בפשעי השנאה בלוס אנג'לס נובע מעצם העובדה שהמשטרה מגבירה את המאבק בפשיעה מסוג זה. בנוסף, לוין ביקש להזכיר כי קרוב ל-85% מרשויות החוק בארצות הברית (משטרה מקומית, משרדי השריף וכדומה) אינן מדווחות על פשעי שנאה כלל וכלל:
"זה אומר לנו שיש הרבה יותר פשעי שנאה ממה שמדווח", סיכם לוין.