שר ההגנה לויד אוסטין ידחק בחברות ההגנה המובילות בארצות הברית, להאיץ את פיתוח הנשק ההיפרסוני, בפגישה תיערך עם בכירים בשבוע הבא. זאת אל מול הניסויים הרבים שעורכות סין, קוריאה הצפונית ורוסיה בנשק החדשני.
קוריאה הצפונית בניסוי טיל היפרסוני (צילום: איי.פי)
לארצות הברית יש "הרבה מה להדביק, ומהר מאוד", אמר גנרל החלל דיוויד תומפסון לרשת סי.אן.אן, זאת לאחר שהמדינות הקומוניסטיות ערכו ניסויים בנשק, אשר הפתיעו את גורמי הביטחון הלאומי של ארצות הברית, והראו כי ארה"ב מפגרת מאחור. זאת עוד אחרי שהצבא האמריקני נכשל בשני ניסויים בשנת 2021.
כלי הנשק, הניתנים לתמרון גבוה, טסים במהירויות העולות פי חמש ממהירות הקול – והם מהווים איום גבוהה למערכות ההגנה מפני טילים כי קשה לזהות אותם. כמו כן, הטילים הללו יכולים לנוע במסלול נמוך בהרבה מאשר טילים בליסטיים אחרים, אותם ניתן לזהות בקלות.
הפגישה הווירטואלית של הפנטגון, שנקבעה ל-3 בפברואר, שמה לה למטרה "להדליק אש מתחת לכל התעשייה ההיפרסונית", ו"לעודד את התעשייה להגביר את הקצב". בפגישה ישתתפו מספר חברות המשמשות כקבלני הגנה, כולל בואינג, רייתיאון ונורת'רופ גרומן.
שר ההגנה לויד אוסטין (צילום: Getty Images)
בחודש נובמבר האחרון, תומפסון הביע את דאגתו ואמר כי "אנחנו לא מתקדמים כמו הסינים או הרוסים במונחים של תוכניות היפרסוניות". התקציב הצבאי שהועבר לשנת 2022, כולל 3.8 מיליארד דולרים למחקר נשק היפרסוני, כאשר מדובר ב-6 מיליארד דולר נוספים מהשנה הקודמת.
מוקדם יותר היום, קוריאה הצפונית הודיעה כי היא שיגרה את מה שנראה כטיל החזק ביותר בו היא ערכה ניסוי מאז כניסתו של הנשיא ג'ו ביידן לתפקיד.
על פי יפן וקוריאה הדרומית, הטיל שוגר במסלול גבוה, ככל הנראה כדי להימנע ממרחבים טריטוריאליים של המדינות השכנות, והגיע לגובה מרבי של 2,000 ק"מ ונסע במהירות של 800 ק"מ לפני שנחת בים.
הניסוי שערכה קוריאה הצפונית היא השביעית במספר מתחילת החודש. קצב הניסויים המהיר בצורה חריגה, מעיד על כוונתה של המדינה ללחוץ על ממשל ביידן לגבי המשא ומתן לנשק גרעיני והסנקציות שוושינגטון ממשיכה להחיל עליה.