נער בן 17 מטקסס שנעצר והואשם ברצח מזעזע של בת זוגו שוחרר בערבות חרף האישומים החמורים, כך עולה ממסמכים שהוגשו לבית המשפט ביוסטון.
הנער שנעצר בחשד לרצח, פרנק דלאון (צילום: משטרת יוסטון / מש' אלברז)
לפי משטרת יוסטון, דיאמונד אלברז בת ה-16 נרצחה בשבוע שעבר, והחשוד המרכזי ברצח הוא בן זוגה פרנק דלאון, שלפי החשד ירה בה לא פחות מ-22 פעמים.
חקירה ראשונית העלתה כי אלברז גילתה שבן זוגה בגד בה עם נערה אחרת, והיא ניסתה לסיים את הקשר שלהם. בתגובה, דלאון שכנע אותה להיפגש בפארק ליד ביתה, שם ירה בה.
הוריה של הנערה סיפרו שהיא יצאה לפגוש את דלאון ביום שלישי שעבר, ה-11 בינואר, ולקחה את כלב המשפחה "פינאטס" עמה. הם שמעו את היריות וניסו להתקשר אליה, אך היא לא ענתה. כאשר ההורים יצאו החוצה הם מצאו את הכלב, אך לא הצליחו לאתר את בתם.
דלאון, אגב, נעצר כמעט שבוע לאחר הרצח, ביום שני האחרון.
אלברז, על רקע זירת הרצח ביוסטון
למרות גילו, בית המשפט אישר את בקשת משרד התביעה והסכים שהנער יועמד לדין כבגיר. שלשום (שלישי) הוא הובא בפני שופט, ובמהלך הדיון נחשף שדלאון "ארז מזוודות ותכנן לברוח לתקופה ממושכת" לפני שנעצר.
חרף העובדה שתכנן לברוח ולמרות כתב האישום החמור שהוגש נגדו, בית המשפט המחוזי ראה לנכון לאפשר לדלאון להשתחרר בערבות בגובה 250 אלף דולר - וכך בדיוק עשה במהלך יום רביעי. כחלק מתנאי השחרור בערבות, על רגלו של הנער הוצמד אזיק אלקטרוני, ונאסר עליו ליצור קשר עם בני משפחתה של הנרצחת.
באופן טבעי, הוריה של אלברז זועמים בעקבות ההחלטה לאפשר לרוצח להשתחרר: "לא מגיע לו לקבל שחרור בערבות", סיפרה אנה, אמה של דיאמונד, בשיחה עם התקשורת המקומית ביוסטון, "לא אכפת לי שאין לו עבר פלילי. מה שהוא עשה... הדרך שבה הוציא להורג את בתי...קשה לי להבין איך נותנים לו לחזור לרחובות".