הימים שבהם שוטרים עוצרים נהגים בגלל הפרת חוקי תנועה מסוימים תמו – לפחות בעיר אחת בטקסס – ומעכשיו הדוחות יגיעו בהודעות טקסט. ואם מדובר בנהג מצטיין, הוא עשוי לקבל הודעה עם אגודל למעלה.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
המשטרה בעיר ווינדקסט שבסן אנטוניו, השיקה אתמול (שבת) תוכנית חדשה שמטרתה לצמצם את האינטראקציה בין המשטרה לציבור במסגרת עבירות תנועה קלות. מדובר בתוכנית הראשונה מסוגה בארצות הברית, ולמעשה היא מאפשרת לשוטרים לשלוח הודעות SMS עם מידע על עבירות התנועה שבוצעו, במקום לעצור את לנהג.
ואל גרסיה, קצין לשעבר במשטרת סן אנטוניו ומנכ"ל תוכנית 'הנהג המהימן' – האחראית על האסטרטגיה החדשה, אמר לערוץ חדשה מקומי כי התוכנית לא מהווה פתרון במאה אחוזים, אבל מדובר ב"צעד קדימה בכיוון הנכון".
"אם נצמצם את האינטראקציות האלו במסגרת עבירות תנועה קלות, למשטרה יהיה יותר זמן להקדיש לטיפול בפשעים חמורים כמו נהגים שיכורים, נהגים פזיזים, מרוצים ועוד", אמר גרסיה, וציין כי העיר ווינדקסט היא הראשונה בה יפעל הפיילוט לתוכנית, אך היא עשויה להתרחב לערים אחרות בעתיד.
ההרשמה לתוכנית היא חינמית. תושבי העיר יחויבו להיכנס לאתר Trusted Driver Program על מנת ליצור פרופיל ולספק בין היתר את שמם, כתובתם, רכבם, פרטי הביטוח וכתובת האימייל שלהם. הם יכולים גם לספק פרטים נוספים, כגון מוגבלויות או מצבים רפואיים אחרים.
המידע שיספק הנהג, כמו למשל אם הוא חירש, סובל מפוסט טראומה, אוטיזם, סוכרת או מוגבלות פיזית אחרת, יכול להיות להוות מידע חיוני עבור השוטר הנמצא בשטח. "זה נותן לקצין מידע מהיר כדי לטפל בעצירת תנועה אם היא אכן מתרחשת", אמר גרסיה.
מתוכנית 'הנהג המהימן' נמסר כי היא מעולם לא תמכור, תשתף או תספר את המידע של המשתמשים בתוכנית לאף ספק או חברה.
כאמור, ברגע שהשוטר שולף את פרטי הנהג מהתוכנית, הוא ישלח לו אזהרה או קנס דרך הודעת טקסט, אם ביצע עבירה. אך מהצד השני, המשטרה תשלח גם הודעות לנהגים כאשר הם פועלים כשורה בהתאם לחוקי התעבורה.
מלבד הקנסות או השבחים, התוכנית מאפשרת למשתמשים לשלם ולנהל קנסות באופן מקוון. על פי אתר האינטרנט, הנהגים יוכלו לשלם את הקנסות באותו היום, לערער על הדוחות ב"בית משפט וירטואלי", או לקבל ביטול קנס באמצעות קורס נהגיה הגנתית שיתנהל באינטרנט.