אלק בולדווין מסר את הטלפון הנייד שלו לרשויות החוק החוקרות את תקרית הירי הקטלנית בסט הצילומים בניו מקסיקו בשנה שעברה, כך אמר מוקדם יותר היום (שישי) עורך דינו של השחקן.
אלק בולדווין לאחר תקרית הירי הקטלנית, והלינה האצ'ינס (צילום: AP)
"אלק העביר את מכשיר האייפון לרשויות ביוזמתו, כדי לסייע להן להשלים את החקירה", מסר עורך הדין ארון דאייר, "אבל אין תשובות כלשהן בטלפון הנייד שלו. אלק לא עשה שום דבר. ברור לחלוטין שנאמר לו שמדובר ב'אקדח קר' ושהוא פעל בהתאם להוראות כאשר התאונה הטרגי התרחשה. השאלה האמיתית שצריכה לעלות היא כיצד כדורים חיים הגיעו לסט הצילומים?".
למרות הטענה לפיה בולדווין מסר את הטלפון הנייד "ביוזמתו", חשוב לזכור שכבר בחודש שעבר בית המשפט בניו מקסיקו אישר צו חיפוש לאייפון של השחקן. כפי שפרסמנו בזמנו, אנשי משרד השריף במחוז סנטה פה (הגוף שחוקר את התקרית הקטלנית) ביקשו מבולדווין למסור את הטלפון, אך בתגובה השחקן ועורך דינו אמרו שהמשטרה "צריכה להשיג צו חיפוש לכך".
בין היתר, הצו שאושר ע"י ביהמ"ש בניו מקסיקו איפשר לחוקרים לקבל גישה מלאה להודעות טקסט ומיילים שנשלחו מהמכשיר, כמו גם רישומי שיחות שבוצעו לפני ואחרי הירי.
הלינה האצ'ינס (צילום: AP)
כזכור, התקרית הקטלנית אירעה ביום חמישי ה-21 באוקטובר בבוננזה סיטי (Bonanza City) - עיר רפאים הנמצאת כ-20 ק"מ דרומית לעיר סנטה פה - במהלך צילומי הסרט "ראסט". כתוצאה מהירי נהרגה הלינה האצ'ינס בת ה-42, במאית הצילום. ובמאי הסרט, ג'ואל סוזה, נפצע במהלך האירוע, אך למרבה המזל הוא שוחרר מבית החולים למחרת.
בתחילת דצמבר בולדווין - שהחזיק בכלי הנשק כאשר נורתה הירייה - העניק ראיון ראשון מאז התקרית, במהלכו נשאל האם נכתב בתסריט שעליו ללחוץ על ההדק, ועל כך השחקן השיב: "ובכן, ההדק לא נסחט, אני לא לחצתי על ההדק. לעולם לא הייתי מכוון אקדח לעבר מישהו ולוחץ על ההדק, לעולם לא".
בולדווין, סוזה ובכירים נוספים בהפקת הסרט משתפים פעולה בצורה מלאה עם חקירת התקרית, וכבר בסוף השבוע שלאחר האסון המשטרה גבתה עדויות. כך למשל, מהעדות שמסר סוזה עולה כי התקרית הקטלנית אירעה במהלך חזרות לסצנה, בה השחקן התבקש לשלוף אקדח ולכוון אותו לעבר עדשת המצלמה.
דבריו של הבמאי סוזה אומנם חושפים מדוע השחקן כיוון את כלי הנשק לעבר במאית הצילום, אך שאלות רבות עדיין נותרו פתוחות, ובראשן: כיצד קרה שאביזר של אקדח - שלא היה אמור להכיל קליע - גרם למותה של האצ'ינס? בולדווין התייחס לכך בראיון שהעניק בחודש שעבר, כאשר נשאל איך האסון בכל זאת קרה: "אין לי מושג, מישהו שם קליע חי בתוך האקדח, קליע שלא היה אמור להיות בסט".