ראש ממשלת קוויבק, קנדה, הודיע אתמול (שלישי) על תוכנית חדשה במאבק בקורונה, במסגרתה יוטלו קנסות על תושבי המחוז שנותרו לא מחוסנים ואין להם פטור רפואי לכך.
(צילום: Shutterstock)
פרנסואה לגו, ראש ממשלת קוויבק – שהיא הפרובינציה הגדולה בקנדה מבחינת שטח והשנייה בגודלה מבחינת אוכלוסייה, אמר בסיבת עיתונאים כי התושבים שלא התחסנו, על אף היותר רק 10% מהאוכלוסייה, מפעילים לחץ כבד מאוד על בתי החולים במחוז. נכון ליום שלישי, מקרי המוות כתוצאה מהקורונה הגיעו ל-12,028 – הגבוה ביותר בקנדה.
"אלה שמסרבים לקבל את המנות הראשונות שלהם בשבועות הקרובים, יצטרכו לשלם תרומה בריאותית", אמר לגו וטען כי "הרוב מבקשים שיהיו השלכות... זו שאלה של הגינות עבור 90% מהאוכלוסייה, אשר הקריבו את עצמם. אנחנו חייבים להם".
לגו ציין כי העונש טרם נקבע, אך הבטיח כי הוא יהיה "משמעותי".
Here is Premier Legault in English on the upcoming "health contribution" that any adult Quebecer who is not vaccinated will have to pay.
— Mackenzie Gray (@Gray_Mackenzie) January 11, 2022
Legault says the amount will be significant and details will be announced in the coming weeks #cdnpoli https://t.co/MztMudjpza pic.twitter.com/NlC5SNGvJu
מאז ה-31 בדצמבר, קוויבק הטילה עוצר בין השעות 10:00 בערב ועד 5:00 בבוקר, מה שגרר תגובה נגדית מצד התושבים, מאחר שאפילו הליכה עם כלבים הפכה לאסורה.
ההחלטה של ראש ממשלת קוויבק להטיל עונש כספי על תושבים לא מחוסנים הוא הראשון מסוגו ברחבי קנדה, זאת במקביל להודעה של שר הבריאות הפדרלי, ז'אן-איב דוקלוס, שאמר בשבוע שעבר שהוא צופה שהחיסונים יהפכו לחובה.
"באופן אישי, אני רואה את זה מגיע. לא עכשיו. אני חושב שאנחנו עדיין לא שם. אבל אני חושב שצריך לקבל החלות לגבי חיסוני חובה, כי אנחנו צריכים להיפטר מהקורונה", אמר שר הבריאות הקנדי. "האנשים שלנו עייפים, והדרך היחידה שאנחנו יודעים להתמודד עם הקורונה, בין אם בגרסה זו או כל גרסה עתידית, היא באמצעות חיסונים".
מונטריאול (צילום: Shutterstock)
עם זאת, דוקלס ציין כי ההחלטה לחייב חיסונים תישאר בידי המחוזות, ואמר כי "המחוזות והטריטוריות ימשיכו לקבל החלטות שנמצאות בתחום השיפוט שלהן. כממשלה, אנחנו נמשיך לעשות כל שביכולתנו במסגרת הסמכות הפדרלית שלנו כדי לשמור על בטיחות הקנדים".
באוקטובר, ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו, הוציא את אחד המנדטים המחמירים בעולם לחיסון נגד הקורונה. עד ה-30 באוקטובר, עובדים בכל התעשיות בפיקוח פדרלי נדרשו להתחסן או לעמוד בפני סיום עבודה. כל מי שמעל גיל 12 אשר רצה לנסוע במטוס, ברכבת או באונייה, נדרש גם הוא להתחסן.