מנכ"ל פייזר, אלברט בורלא, אמר ביום שני כי חיסון נגד זן האומיקרון יהיה מוכן כבר בחודש מרץ הקרוב, והחברה כבר החלה לייצר אותם.
מנכ"ל פייזר, אלברט בורלא (צילום: Shutterstock)
"החיסון הזה יהיה מוכן במרץ. אנחנו כבר מתחילים לייצר חלק מהכמויות האלה", אמר בורלא לרשת CNBC. לדבריו, החיסון יתמקד גם בגרסאות אחרות אשר מתפשטות ברחבי העולם, וציין כי עדיין לא ברור אם יש צורך בחיסון נגד האומיקרון או כיצד הוא יהיה בשימוש, אבל לחברה יהיו כבר כמה מנות מוכנות מכיוון שמדינות מסוימות רוצות אותן.
"התקווה היא שנשיג משהו שיהיה לו הגנה יותר טובה מפני זיהומים, כי ההגנה מפני אשפוזים ומחלה קשה – היא סבירה כרגע נוכח החיסונים הקיימים, כל עוד לקחת מנה שלישית", אמר בורלא.
נתונים שנדבקו בבריטניה, הראו כי החיסונים של פייזר ומודרנה יעילים רק בכ-10% במניעת זיהומים סימפטומים כתוצאה מהאומיקרון, 20 שבועות לאחר קבלת המנה השנייה. כך על פי מחקר של סוכנות הבריאות הבריטית. עם זאת, שתי המנות המקוריות עדיין מספקנות הגנה טובה מפני מחלות קשות.
נוסף לכך, המחקר מצא כי זריקות הבוסטר של החברות יעילות עד 75% במניעת זיהומים סימפטומיים.
(צילום: Shutterstock)
היועץ הרפואי הראשי של הבית הלבן, ד"ר אנתוני פאוצ'י, אמר בחודש דצמבר כי אין צורך בזריקת בוסטר המכוונת במיוחד נגד האומיקרון, מכיוון שחיסוני המאיצים הנוכחיים פועלים היטב נגד הגרסה אשר מתפשטת במהירות רבה ביותר.
נוסף לפייזר, גם מנכ"ל מודרנה, סטפן בנסל, אמר לרשת CNBC מוקדם יותר ביום שני כי החברה עובדת על זריקת חיזוק לסתיו הקרוב אשר יהיה מכוון לאומיקרון, והיא תיכנס לשלב הניסויים הקליניים בקרוב. עוד אמר המנכ"ל כי ישנו ביקוש גבוה מצד ממשלות, מכיוון שהן מכינות חיסון קבוע נגד הנגיף.
בורלא אמר שלא ברור אם יש צורך במנה רביעית, וטען כי החברה שלו תערוך ניסויים על מנת לקבוע אם יש צורך בזריקה נוספת.
בינתיים, ישראל העמידה את האפשרות לקבל מנה רביעית של חיסון פייזר לאנשים מעל גיל 60, לאנשים עם מערכת חיסונית פגיעה ועובדי בריאות. ההחלטה התקבלה לאחר שבישראל גילו כי מנה רביעית של החיסון מגבירה פי חמישה את הנוגדנים בגוף אשר מגנים מפני הנגיף.