ד"ר יחזקאל עמנואל, שהיה בצוות הבריאות של הנשיא ביידן, אמר ביום ראשון כי הקורונה עלולה להפוך לאנדמית במהלך השנה הנוכחית בעוד שיעור החיסונים עולה, ולהביא את האמריקנים למקום בו הם "לומדים לחיות" עם הנגיף.
(צילום: Shutterstock)
לדברי ד"ר עמנואל, חובת החיסונים הפדרלית יכולה להביא להשתלטות על המגפה, שתגרום לנגיף להיות אנדמי כמו שפעת – שהיא תמיד נוכחת, אבל לא מהווה דאגה גדולה.
"אנחנו חושבים שבמהלך 2022, נגיע לשלב אנדמי, והתוכנית היא – או שההצעה היא – שאנחנו צריכים תוכנית אסטרטגית בשביל להגביר את החיסונים, והדרך היחידה לעשות את זה, כפי שהיינו מאוד ברורים לאורך הזמן, זה מנדטים", אמר בראיון לרשת אן.בי.סי.
עמנואל אמר כי טיפולים חדשים ואמצעי הפחתה אחרים ישחקו גם הם תפקיד חשוב בסיוע להשתלטות על המגפה. "אנחנו צריכים לשפר את מערכת ההנשמה שלנו. אנחנו צריכים לקבל יותר טיפולים ולקרב את הזמן בין בדיקה חיובית לטיפול, כך שנוכל להתחיל לפעול תוך שלושה ימים, ולא רק עבור העשירים והעמידים", אמר.
"אלו סוג הדברים שאנחנו צריכים לקדם במהלך שלושת החודשים הבאים, כדי להיות מוכנים כאשר הקורונה תהיה כמו שפעת או כל הנגיפים הקשורים לדרכי הנשימה. זה נשאר כאן, ואנחנו הולכים ללמוד לחיות עם זה", הוסיף.
ד"ר יחזקאל עמנואל (צילום: רויטרס)
אך לצד התפשטות גרסת האומיקרון אשר מדבקת ביותר, ד"ר עמנואל אמר כי המדינה עדיין תחת מצב חירום של מגפה. "הייתי אומר שאנחנו עדיין לא בשלב האנדמי, אנחנו עדיין בשלב המגפה. אם יש לך 1,500 איש שמתים ביום מהווירוס הזה, זו עדיין מגפה".
על פי נתונים מיום שבת של משרד הבריאות ושירותי האנוש האמריקני, יותר מ-138 אלף בני אדם החולים בקורונה היו בבתי החולים בארצות הברית – מספר אשר לא רחוק מהשיא שנשבר בינואר 2021, אז היו 142,000 חולים מאושפזים.
לפני חודש, ביל גייטס חזה גם הוא כי הקורונה תהפוך לאנדמית במהלך שנת 2022, ולמעשה תביא לסוף המגפה. "אני מקווה שהסוף נראה באופק. אולי זה יהיה טיפשי לעשות תחזית נוספת, אבל אני חושב שהשלב החריף של המגפה יסתיים מתישהו בשנת 2022", כתב.