יוטיוב הסירה סרטון מוזיקה שהפך לאחרונה יותר ויותר פופולארי, אשר כלל תמונות אלימות של הטליבאן ואשר הפנה אצבע מאשימה אל עבר הנשיא ג'ו ביידן על הנסיגה מאפגניסטן.
הזמר ג'ון אונדרסיק (צילום: Getty Images)
הזמר המועמד לגראמי, ג'ון אונדרסיק, פרסם כי הקליפ שלו “Blood on My Hands”, שצבר כבר יותר מ-250,000 צפיות, הוסר מהאתר לשיתוף סרטונים וטען למתקפה על חופש הביטוי.
"זה עתה קיבלתי הודעה שיוטיוב הורידה את השיר Blood on My Hands – סרטון דוקו-מוזיקלי על הבית הלבן", כתב הזמר אונדרסיק.
"לפני הסרטון, הוספתי כיתוב 'אזהרה גרפית' בחזית הוידאו, כדי ליידע את הקהל שהתוכן לא יתאים לקהלים צעירים יותר בגלל תמונות זוועתיות של הטליבאן. יוטיוב בדקה את הסרטון, והכניסה הגבלת תוכן לילדים, דבר אשר הצדקתי ומצאתי כמתאים", אמר.
לאחר מכן, לדבריו של המוזיקאי, כאשר הסרטון הפך לוויראלי וצבר יותר -250,000 צפיות – יוטיב שינתה את דעתה. חמישה ימים לאחר שהעלה את השיר, החברה אמרה שהוא מפר את "מדיניות התוכן הגרפי" שלה והסירה את הווידאו.
אונדרסיק בן ה-57, אשר מוכר על ידי הלהיטים שלו "100 שנים" ו"סופרמן", תקף את יוטיוב וטען שהמעשים שלה מהווים סכנה על חופש הביטוי.
"לא להראות מעשוי זוועה של הטליבאן בכל הצהרה אמנותית על אפניסטן, יהיה עוול גס לקורבנות ותאפשר את הרדיפה המתמשכת של הטליבאן אחר 40 מיליון אזרחים אפגנים", המשיך הזמר. "העובדה שיוטיוב הורידה את הסרטון לאחר חמישה ימים, כאשר הוא צבר יותר צפיות, צריכה להדאיג את כל מי שמעריך את חופש הביטוי ובעד הסברה למטרות הומניטריות".
I have just received notification that @YouTube has taken down the Blood on My Hands - White House Docu-Music video. pic.twitter.com/SIFy13ftE4
— John Ondrasik (@johnondrasik) January 7, 2022
נוסף לסצנות הגרפיות מצד הטליבאן המוצגות, הקליפ גם צוחק על הנשיא ביידן, אשר מכונה שם "הדוד ג'ו". דמותו של מזכיר המדינה אנתוני בלינקן גם כן מופיעה, והוא מכונה "ווינקין בלינקן", ואילו ראש המטות המשולבים, מארק מילי, מכונה "ווילי מילי".
לאחר דבריו של אונדרסיק, יוטיוב החזירה את הסרטון לרשת והתנצלה, וטענה שההחלטה להסירו הייתה בטעות. "זו הייתה הטעות שלנו והחזרנו את הסרטון שלך. אז סליחה שזה קרה, ותודה על הסבלנות בזמן שעבדנו על זה", נמסר מהחברה.
ההסרה של הסרטון גררה תגובות של פוליטיקאים, ומייקל מקאול, חבר בית הנסחרים מטעם מחוז טקסס, כתב בחשבון הטוויטר שלו: "זה לגמרי מגוחך שיוטיוב הסירה את הסרטון של ג'ון אונדרסיק המתאר את האירועים האמיתיים שהתרחשו במהלך הנסיגה הנוראית של הנשיא מאפגניסטן. לאמריקנים מגיע לראות את ההשלכות של ההחלטות של הנשיא, ויוטיוב צריכה להחזיר את הסרטון לרשת".
It's absolutely ridiculous @YouTube removed @johnondrasik's video depicting the true events that occurred during @POTUS' horrific withdrawal from #Afghanistan. Americans deserve to see the consequences of @POTUS' decisions. YouTube should put the video back up.
— Michael McCaul (@RepMcCaul) January 7, 2022