על פי הדיווחים, מלכת יופי בת 29, אשר הייתה אמורה לייצג את בריטניה בגמר 'גברת עולם', נדחתה מלהיכנס ולקבל אשרת כניסה לארה"ב לקראת התחרות בשל מוצאה הסורי.
בשיחה עם ה-BBC ביום שישי, לין קלייב האשימה את ממשלת ארה"ב בהפליה לרעה בגלל שהיא נולדה בסוריה, למרות שהיא כעת אזרחית בריטית.
"הגשתי בקשה עם דרכון בריטי. אני מייצגת את בריטניה ואני אזרחית בריטית, אז לא היה לי מושג שיאסרו עלי מלהיכנס לארה"ב", אמרה קלייב.
"בעלי והתינוקת שלי קיבלו את הויזה שלהם, אבל לי סירבו - וההבדל היחיד הוא מקום הלידה שלי", אמרה.
קלייב נולדה בדמשק אך עברה לבריטניה ב-2013, שם למדה לדבר אנגלית וכיום היא מתאמנת בסטאז' לרופאה.
לפני שהתחרתה בתחרות 'גברת עולם' השנתית ה-35 במספר, היא גם ניהלה קמפיין למען שיוויון לנשים וזכויות פליטים.
אך כללי ההגירה באתר ממשלת ארה"ב קובעים כרגע שאזרחי מדינות שמשתמשות ב"טרור בחסות המדינה" חייבים להתראיין על ידי קצין קונסולרי אמריקאי. ואכן סוריה היא בין המדינות הרשומות כמי ש"סיפקו שוב ושוב תמיכה בפעולות טרור בינלאומיות".
קלייב אמרה שהיא פונה במטרה לגרום לשגרירות ארה"ב כדי לשנות את החלטתם ולהעניק לה אשרה לפני שהתחרות תתחיל ב-15 בינואר. אך פקידים אמריקאים אמרו שהם לא יכולים להגיב על המקרה הספציפי, מכיוון ש"רישומי הויזה חסויים על פי החוק האמריקאי".
בתוך כך, זו רק המחלוקת האחרונה שהגיעה לתחרות גברת העולם.
בשנה שעברה, התחרות נקלעה לסקנדל כאשר 'גברת סרי-לנקה' עוררה מהומה כשפצעה מתמודדת מברזיל על הבמה.
קרוליין ג'ורי, אז 'גברת עולם' השלטת וגברת סרי-לנקה, שלפה את הכתר מפושפיקה דה סילבה הברזיאלית, והותירה אותה כשהיא נזקקת לטיפולים בגלל פציעות ראש.
ג'ורי טענה שדה סילבה לא מסוגלת לקבל את הכתר כי היא נפרדה מבעלה ותחרות 'גברת עולם' מיודעת אך ורק לנשים נשואות.