שלושה גברים שהורשעו ברצח אמאד ארברי - צעיר בן 25 שנורה למוות בתחילת 2020 בעת שיצא לריצה בעיר ברנסוויק שבג'ורג'יה - שבו היום (שישי) לבית המשפט, שם ייקבע העונש שיוטל עליהם.
מימין לשמאל: גרג מק'מייקל, ויליאם בראיין, טראוויס מק'מייקל ואמאד ארברי
כזכור, התקרית הקטלנית אירעה ב-23 בפברואר 2020. ארברי, צעיר שחור, יצא לרוץ בשכונה כאשר שלושת הרוצחים - גרג מק'מייקל, בנו טראוויס מק'מייקל ושכן בשם ויליאם בראיין - החלו לרדוף אחריו עם שני כלי רכב. מק'מייקל הצעיר ירה למוות בארברי בעזרת רובה שוטגן, ואילו בראיין צילם את האירוע בטלפון הנייד שלו.
השלושה נעצרו רק כעבור כחודשיים, כאשר הסרטון שצילם בראיין הופץ ברשתות החברתיות. במהלך המשפט, הנאשמים ניסו לטעון כי פעלו מתוך הגנה עצמית ואף טענו שהם חשדו בכך שארברי היה מעורב במספר פריצות לבתים.
המשפט נפתח ב-5 בנובמבר והגיע לסיום כעבור כשלושה שבועות, כאשר חבר המושבעים הרשיע את שלושת החשודים ברצח. טראוויס מק'מייקל, שכאמור היה זה שירה בכלי הנשק, הורשע גם בסעיף של "רצח בזדון".
מרקוס ארברי, הבוקר בביהמ"ש בג'ורג'יה (צילום: AP)
עם פתיחת הדיון הבוקר, התובעת לינדה דוניקוסקי ביקשה מבית המשפט להטיל על שלושת הרוצחים מאסרי עולם ללא אפשרות לשחרור מוקדם.
חלק מבני משפחתו של אמאד ארברי הקריאו מכתבים שכתבו, למשל אביו מרקוס שאמר: "אני חייב לומר שיש דבר אחד שפשוט לא מסתדר לי, וזה שהאיש שרצח את בני יושב בבית המשפט לצד אביו. לעולם לא אזכה לשבת לצד בני בשנית, לא בארוחת ערב, לא בחגים ולא בחתונה. אני מתפלל שאף אחד בבית המשפט לא יצטרך לחוות את מה שאנחנו חווינו - לקבור את הבן שלנו. אין מילים לתאר את זה כי זה כאב בלתי נסבל".
מרקוס אף התייחס לנסיבות הרצח של בנו: "לא רק שעשו לו לינץ' לאור יום, הם הרגו אותו בזמן שעשה את הדבר שהכי אהב: לרוץ. כאשר יצא לרוץ הוא הרגיש תחושה של חופש. אני חושב שהם צריכים להישלח לכלא לכל החיים שלהם, שיחשבו על מעשיהם, בגלל שאני והמשפחה שלי נצטרך להמשיך לחיות עם המחשבות על אמאד".
לפי ההערכות, גזר דינם של שלושת הרוצחים יימסר בתוך שעות אחדות. ללא כל קשר, השלושה גם מואשמים בפשע שנאה ברמה הפדרלית, ומשפט זה אמור להיפתח בחודש הבא.