הסנאטור מרקו רוביו מתח ביקורת על התגובה הציבורית אל מול גרסת האומיקרון, אשר מועברת במהירות שיא מאדם לאדם, ואמר כי החששות הנובעים מהעלייה במספר המאומתים החדשים היא "היסטריה לא רציונלית".
מרקו רוביו (צילום: Getty Images)
המחוקק הרפובליקני מפלורידה, שם רק ביום שישי נרשמו כמעט 76 אלף חולים חדשים, פרסם ציוץ בחשבון הטוויטר שלו המפחית בחשיבות של הזן החדש.
"מספרי שיא שנמצאים חיוביים לכאב גרון – הם לא משבר. ואנשים שמאושפזים בבתי החולים בעקבות תאונות דרכים ונמצאים חיוביים, הם לא זינוק", כתב רוביו. "המשבר האמיתי הוא ההיסטריה הלא רציונלית שבה אנשים ללא תסמינים מחכים שעות לבדיקה או נעדרים מהעבודה במשך עשרה ימים".
רוביו התייחס למשחק הפוטבול בין אורנג' בול למיאמי, ועודד את האוהדים להמשיך להגיע לאצטדיונים. "שמח מאוד לראות הערב אצטדיון עמוס. אין סיבה לסגור, להגביל או לבטל שום דבר. תתעלמו מההיסטריה, ושיהיה לכם ערב ראש שנה נהדר".
על אף התסכול הלא נגמר של המצב המתמשך של המגפה, בעוד נכנסת לשנה השלישית שלה, ארצות הברית רשמה השבוע מספר שיא של מקרי קורונה חדשים. על פי נתונים של יום חמישי, הממוצע של שבעת הימים עמד על 355,000 מאומתים חדשים – כך לפי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס.
תור ארוך לבדיקות קורונה, ניו יורק (צילום: Getty Images)
לצד המספרים הגבוהים, הסיכון עבור אנשים להתאשפז בגלל שנדבקו באומיקרון, הוא בערך שליש מהסיכון לחלות קשה כתוצאה מווריאנט הדלתא, הקטלני ביותר עד כה.
מוקדם יותר השבוע, רושל ולנסקי, מנהלת המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, התייחסה באופטימיות לזן האומיקרון, אך המשיכה להזהיר את הציבור. "למרות שהמקרים גדלו משמעותית, האשפוזים ומקרי המוות נותרים נמוכים יחסית כרגע", אמרה. "אני רוצה להדגיש שהנגיף הזה הוכיח את יכולתו להסתגל במהירות, ועלינו להסתגל איתו".
לפני כשלושה ימים, יצא מחקר חדש המוכיח כי זן האומיקרון יכול להגביר את החסינות נגד הדלתא. המחקר כלל 15 אנשים שנדבקו בווריאנט החדש, חלקם מחוסנים וחלקם לא, ומצא כי בעוד נטרול האומיקרון גדל פי 14 על פני 14 ימים לאחר ההדבקה, נרשמה גם עלייה פי 4.4 בחסינות נגד הדלתא. "העלייה בנטרול וריאנט הדלתא אצל אנשים שנדבקו באומיקרון, עלולה לגרום לירידה ביכולת של זן הדלתא להדביק מחדש את אותם אנשים", כתבו המדענים.
הם הוסיפו כי הממצאים מראים "שהאומיקרון יכול לתפוס את מקומו של וריאנט הדלתא, מכיוון שהוא יכול לפתח חסינות שמנטרלת את הסבירות להדבקה חוזרת בדלתא". על פי סוכנות הידיעות רויטרס, הממצאים תלויים בשאלה האם אומיקרון פחות מעורר מחלה בגוף האדם בהשוואה לדלתא.