הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה

סקר חדש מראה כי אחוז חד ספרתי חושב שאמריקה נמצאת בכיוון טוב

בסך הכל, 70% מהנשאלים מאמינים שארצות הברית מתנהלת "די רע" או "רע מאוד". כמו כן, דירוג האישור של ביידן ממשיך להיות מתחת ל-45%
11.21.2021 21:28
סוכנויות הידיעות

סקר חדש לגבי מידת התמיכה של האמריקנים בנשיא המכהן, משקף חוסר שביעות רצון עמוקה מהאופן שבו ג'ו ביידן מנהל את המדינה – כאשר רק 4% מהנשאלים טענו כי אמריקה צועדת לכיוון "טוב מאוד".

 

הנשיא ג'ו ביידן (צילום: Shutterstock)

 

בעוד שהסקר של רשת סי.בי.אס ניוז ו-YouGov מראה כי דירוג האישור של ביידן עומד על 44%, מספר קצת יותר גבוה מסקרים שפורסמו לאחרונה, הוא מקבל מספרים יחסית נמוכים גם בנושאים אחרים, כמו הטיפול באינפלציה (67%), הגירה (64%), כלכלה (61%), מדיניות חוץ (58%) ונושא גזענות (56%).

על אופן ההתנהלות של ביידן עם החיסונים נגד הקורונה והפצתם, ביידן קיבל 53% תמיכה מהנשאלים.

כאשר נשאלו איך הם חושבים שאמריקה מתנהלת, 70% ענו "די רע" או "רע מאוד", בעוד רק 30% ענו "מאוד טוב" או "די טוב".

לגבי תוכנית התשתיות הדו-מלפגתית של ביידן בסך טריליון דולרים, שעברה בקונגרס מוקדם יותר החודש. 58 אחוז מהנשאלים מאשרים את הצעת החוק, ו-42% אינם.

57% מהנשאלים אמרו כי ביידן "לא קשוח מספיק" בנושא ההגירה,28% אמרו שהוא מטפל בעניין "בערך" ורק 15 אחוזים אמרו שהוא "קשוח מדי. בשאלה אם יש לפצות משפחות מהגרים שהופרדו בתקופת ממשל טראמפ, 63% אמרו שלא ורק 37% חשבו שזהו צעד טוב.
Subscribe button
שלח
הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים
Phone

 

(צילום: Shutterstock)

 

האמריקנים מחולקים כמעט באופן שווה לגבי הסיבה, לדעתם, שמהגרים עושים את דרכם לאמריקה. 53% חושבים שמהגרים מאמינים שממשל ביידן ייתן להם להיכנס, 52% אומרים שהם מחפשים עבודה וחיים טובים יותר, 34% השיבו שהם בורחים מפשע ואלימות, ו-13 אחוזים טוענים שמדובר בפושעים וחברי כנופיות.

64% מאמינים כי כלכלת המדינה מתנהלת "די רע" או "רע מאוד", לעומת 30% שאמרו שהיא מתנהלת "טוב מאוד" או "די טוב". האמריקנים הטילו את האשמה לבעיות הכלכליות באינפלציה ועליית המחירים (84%), מחירי הדלק (74%), מחסור במוצרים ושירותים (71%) ועסקים שלא חזרו לשגרת העבודה בעקבות הקורונה (60%).

השיוך המפלגתי אינו פקטור, וגם הדמוקרטים וגם הרפובליקנים אינם חסינים מפני ההשפעות של השיבושים בשרשרת האספקה, כאשר 92% מהנשאלים הרפובליקנים ו-75% מהדמוקרטים מסכימים שהפריטים שהם בדרך כלל קונים עולים כעת יותר, ו-70% מהאדומים ו-53% מהכחולים טוענים שהרבה מהמוצרים אותם הם נוהגים לרכוש אינם נמצאים בלאי.

בסקר השתתפו 2,058 מבוגרים והוא נערך בין ה-15 ל-19 בנובמבר.

 

Back To Top
Hebrew News - סקר חדש מראה כי אחוז חד ספרתי חושב שאמריקה נמצאת בכיוון טוב