בכירים באחת מחברות ההשקעות הגדולות בעולם, State Street Global Advisors, יצטרכו לבקש לרשות להעסיק גברים לבנים, בעוד החברה יוצאת בקמפיין גיוס שמטרתו לקבל יותר עובדים בעלי צבע.
משרד החברה בניו יורק (צילום: רויטרס)
"זה עכשיו חזית מרכזית עבור 'סטייס סטריט' – זה נמצא בכרטיס המידע של כל מנהל בכיר", אמר ג'ס מקניקולס, ראש תחום הכללה, גיוון ואזרחות תאגידית של הבנק בלונדון. כך לפי ה'סאנדיי טיימס'. "כל המנהיגים שלנו צריכים להוכיח בהערכות השנתיות שלהם, מה הם עשו כדי לשפר את הייצוג הנשי ואת מספר הקולגות המגיעים מרקעים אתניים אחרים".
החברה, הקיימת למעלה מ-200 שנה, שואפת לשלש את מספר העובדים השחורים, האסייתים ומיעוטים אחרים בתפקידים בכירים עד 2023, לפי ה'סאנדיי טיימס'. אם המנהלים לא יעמדו ביעד, הם עלולים לראות קיצוצים בבונוסים שלהם.
מגייסים יצטרכו להקים פאנלים של ארבעה או חמישה עובדים, הכוללים אישה ואדם המגיע מקבוצת מיעוט, כאשר הם מחליטים על העסקה של אדם.
החברה עדיין תעסיק גברים לבנים, הדגיש מקניקולס, אך המגייסים נדרשים להראות שנשים ומועמדים בני מיעוטים עברו ראיונות בפאנלים.
לאחר פרסום הדברים הללו, מקניקולס אמר לאתר חדשות כי הדיווחים על צוות שיהיה זקוק לאישור מיוחד כדי להעסיק גברים לבנים היו "לא מדויקים בעובדות", אבל כן אישר שהבונוסים יופחתו במידה שלא יעמדו בחובת גיוון העובדים.
החברה State Street נוסדה בשנת 1792, ומבוססת בבוסטון. כיום יש לה כמעט 40 אלף עובדים, במעל 30 משרדים ברחבי העולם.
סטייס סטריט עלתה בשנת 2017 לכותרות כשהזמינה פסל של ילדה העומדת אל מול הפסל המפורסם של "השור המסתער", המוצב ברובע הפיננסי במנהטן, ניו יורק, לרגל יום האישה הבינאלומי. הפסל אשר מכונה "פסל הילדה ללא פחד", הועבר מאוחר יותר לבניין הבורסה בניו יורק, לאחר שיוצר הפסל של השור המסתער שלח תלונות.
בתחילת החודש שעבר, סקר שנערך בארצות הברית מצא כי רוב גדול של האנשים שהצביעו לדונלד טראמפ, מודאגים אפליה נגד לבנים.
84% ממצביעיו של הנשיא לשעבר שענו על הסקר, אמרו שהם מסכימים מאוד או במידה מסוימת שהאפליה נגד לבנים בארה"ב תגדל בשנים הקרובות, זאת לעומת 38% ממצביעיו של הנשיא ג'ו ביידן שענו באופן דומה.