ממשל ביידן מתכנן לפתוח מחדש את מעברי הגבול היבשתיים עם קנדה עבור תיירים מחוסנים עד תחילת נובמבר, כך אמר ביום שלישי מנהיג הרוב בסנאט, צ'אק שומר.
מעבר גבול בין ארצות הברית לקנדה (צילום: Shutterstock)
שומר טען כי הוא קיבל "אישור ישיר" לתוכנית הפתיחה המחודשת של הגבול מהמזכיר לביטחון הפנים, אלחנדרו מיורקס. זו תהיה הפעם הראשונה מאז פרוץ מגפת הקורונה בארה"ב במרץ 2020, שגבול היבשה הארוך בעולם ייפתח לתנועה דו כיוונית.
"מאז תחילת המגפה, חברים בקהילת הגבול המשותף שלנו חשו בכאב ובקושי כלכלי מסגירת הגבולות היבשתיים. הכאב הזה עומד להיגמר", אמר שומר בהצהרה לתקשורת. "בקרוב מאוד, הקישור בין ניו יורק לשכנותנו הצפונית יתחדש, יאחד משפחות, יחזק עסקים ויסיים תקופה מתסכלת של המתנה".
ממשלת קנדה פתחה את הגבולות שלה בפני מטיילים אמריקנים מחוסנים ב-9 באוגוסט, אך ממשל ביידן לא שיתף פעולה. נכון לעכשיו, תוקף ההגבלות על נסיעות לא חיוניות מקנדה יסתיים ב-21 באוקטובר.
האיטיות של הבית הלבן בפתיחת הגבול הצפוני הרגישה מחוקקים אשר מייצגים את הקהילות הסמוכות לגבול. בחודש שעבר, למשל, קראו הנציגים אליז סטפניק (ניו יורק) וסטיב דיינס (מונטנה), שומר עצמו ויו"ר הבית הלבן, ננסי פלוסי, העלו חקיקה שתאלץ לפתוח מחדש את ארה"ב עבור תיירים קנדיים.
מנהיג הרוב בסנאט, צ'אק שומר (צילום: Shutterstock)
"לצמצום התנועה בגבולות הייתה השפעה משמעותית על הכלכלות המקומיות לאורך הגבול הצפוני, כולל חקלאות, עסקים קטנים ותיירות", כתבו. "תעשיות אלה מהוות את אבן חייהן של קהילות הגבול בצפון, מניו יורק ועד מונטנה, שממשיכות לחוש את ההשלכות הכלכליות של מגפת הקורונה".
"מה שמחמיר את המצב, ממשל ביידן סיפק אפס שקיפות לגבי המדדים ותהליך קבלת ההחלטות, המנחים את המשך ההגבלות ההלו, ועדיין לא קבע שום תוכנית כיצד התנועה בגבול תשוב", הוסיפו.
בקנדה יש את אחד משיעורי החיסון מהגבוהים בעולם. על פי נתונים של רשת החדשות סי.טי.וי, יותר מ-87.7 אחוזים מאוכלוסיית קנדה שמעל גיל 12, קיבלו לפחות זריקה אחת, ויותר מ-82% מהקבוצה הזו מחוסנים באופן מלא.