אב מאוקלהומה היכה עד זוב דם כומר מקומי, לאחר שתפס אותו נוגע לכאורה באופן לא הולם בבנו בן ה-9 אשר המתין בתחנת האוטובוס לבית הספר.
מייקל קוג'היל (צילום: משטרת אוקלהומה סיטי)
הסיפור החל כאשר הילד בן ה-9 ניגש להוריו וסיפר להם כי הכומר מייקל קוג'היל בן ה-33 נוהג לרוץ ליד תחנת האוטובוס בה הוא ממתין, ונוגע בו בצורה שגורמת לו להרגיש לא בנוח.
ביום רביעי האחרון, האב המודאג הוריד את הילד בתחנת האוטובוס כמדי יום, אך הפעם נשאר במכונית כדי לראות אם בנו דובר אמת.
והחששות הגדולות ביותר של האב התממשו. "בזמן שהוא הסתכל על תחנת האוטובוס של בית הספר, החשוד שלנו רץ לידו, רץ ליד תחנת האוטובוס שבה חיכו הילדים. הוא הסתובב, חזר ועצר במקום בו נגע בילד", אמר דילון קווירק ממשטרת אוקלהומה סיטי.
ברגע שראה את הכומר נוגע בבנו, האב יצא רכבו והחל לרוץ אחרי הכומר קוג'היל. כאשר הצליח לתפוס אותו, האב החל להכות אותו בעוצמה רבה, כאשר על פי הדיווחים הוא גרם לכומר שבר בגולגולת וסדק בארובת העין.
הכומר הוא חלק מכנסיית ישו לייקהומה, אשר פרסמה הודעה המגנה את מעשיו של קוג'הל וציינה כי הוא "פוטר מתפקידו". "נשבר לנו הלב כאשר נודע לנו על התקרית שבה היה מעורב אחד משרינו הבוגרים, והלב שלנו יוצא אל הילד והמשפחה. היינו המומים מהידיעה הזו, מכיוון שהיה לו בדיקת רקע נקייה, ולא קיבלנו דיווחים או טענות נגדו במהלך הכהונה שלו. להנהגת הכנסייה אין סובלנות להתעללות כלשהי, ואנחנו נפגש הערב כדי לדון בצעדים הבאים".
הכומר נעצר ביום רביעי על ידי משטרת אוקלהומה, ובימים אלה הוא מחוזק במעצר בגין תלונה אחת. המשטרה פנתה לציבור הרחב וביקשה לקבל מידע שיכול לסייע לחקירה. "אם יש עוד קורבנות, אנו מעודדים אותם שאם הם יודעים משהו, שיגידו משהו", קווירק.
כנסיית לייקהומה (צילום: גוגל מפס)