ארבעה בני אדם נהרגו ביום ראשון בהתרסקות מסוקים באזור נידח של מחוז קולושה מצפון לסקרמנטו, כך מסרו הרשויות בקליפורניה. ממשרד השריף של מחוז קולוזה נמסר כי קיבל דיווח בשעה 13:15 על התרסקות מסוק באזור ליד כביש 45. צוותי חילוץ והצלה ומספר כבאים הגיבו לקריאה. עם הגעתם, המגיבים הראשונים איתרו ארבעה נוסעים בתוך הריסות המסוק.
זירת התאונה בסקרמנטו
מאוחר יותר, צוותי ההצלה אישרו שהקורבנות נפטרו במקום. סיבת המוות הרשמית לא נקבעה בשלב זה. זהותם של הנוסעים עדיין אסורה לפרסום. רשות התעופה האמריקנית והמועצה הלאומית לבטיחות בתחבורה יחקרו.
UPDATE: The sheriff's office confirmed four people died in today's helicopter crash north of Colusa. https://t.co/0VY9RRlebF
— CBS Sacramento CBS13 (@CBSSacramento) August 2, 2021
הודעת משרד השריף בסקרמנטו
זו לא תקרית התעופה המטרידה היחידה במדינה בזמן האחרון. מוקדם יותר החודש, רשת קיי.אן.טי.וי דיווחה כי בשדה התעופה של סן פרנסיסקו, דקות לפני שהמטוס היה אמור לעזוב את השער ולהמריא לאורלנדו, נער שהיה על המטוס שלח לכמה מהנוסעים תמונה של אקדח אוויר מסוג Airsoft על ידי 'איירדרופ', תוכנה באייפון המאפשרת שיתוף בין פלאפונים.
הנוסעים נלחצו וקראו לצוות הדיילים, שהזעיקו את כוחות הביטחון והורידו את כל הנוסעים מהמטוס. לאחר שהאירוע התברר, כל אחד מהנוסעים חזר למטוס לאחר שנאלץ לעבור בדיקת אבטחה בפעם השנייה, בעוד הנער ששלח את התמונות לא הורשה לעלות לטיסה.
דאג יקל, דובר שדה התעופה, אמר כי הנער לא נשא את הנשק עליו, אלא הוא צילם אותו במועד מוקדם יותר ובמקום אחר. לדבריו, פינוי המטוס "היה מתוך יתר זהירות".
חברת התעופה יונייטד איירליינד מסרה ל'פוקס ניוז' כי "טיסת יונייטד 2167, היוצאת מסן פרנסיסקו לאורלנדו, התעכבה בגלל בעיית אבטחה בה מעורב לקוח שהיה על הסיפון. הפרטים נמסרו לידי גורמי אכיפת החוק והצוותים שלנו שעובדים איתם כדי שיבדקו את העניין. כאמצעי זהירות, כל הלקוחות הורדו מהמטוס ונבדקו שוב לפני שהטיסה יצאה".