מועמדת הנשיא ביידן להיות השגרירה הבאה בגרמניה היא נשיאת אוניברסיטת Ivy League ששילמה לביידן כמעט מיליון דולר עבור הופעתו כפרופסור של כבוד כשהוא עצמו בקושי אם בכלל נראה במקום, כך נחשף במהלך השבוע על ידי הניו יורק פוסט.
נשיאת אוניברסיטת פנסילבניה איימי גוטמן, היא השגרירה המיועדת למדינה האירופאית על ידי ביידן.
אם תאושר על ידי הסנאט, גוטמן בת ה-71 תהיה האישה השנייה שתשמש כדיפלומטית הראשית של אמריקה בברלין. (רובין קווינוויל שימש כשגריר ארה"ב בגרמניה מאז יוני אשתקד).
ביידן קיבל פרופסורה לשם כבוד ב-UPenn לאחר שעזב את תפקידו כסגן נשיא בשנת 2017.
הוא כיהן בתפקיד עד אפריל 2019, אז פתח בקמפיין הנשיאותי שלו.
ביולי 2019 דיווח ה-The Philadelphia Inquirer כי לביידן שולמו 911,643 דולר על ידי האוניברסיטה.
עיתון הסטודנטים, דיילי פנסילבניאן, ספר רק תשע הופעות בקמפוס מצד הסנטור וסגן הנשיא דאז בין פברואר 2017 לפברואר 2019.
בחמישה מאותם אירועים הוא הוצג על ידי גוטמן.
הישג הכתר של הקשר של ביידן עם האוניברסיטה היה פתיחת מרכז פן-ביידן לדיפלומטיה ומעורבות עולמית בפברואר 2018, אירוע עליו פיקחה גוטמן.
גוטמן היתה אחת משלוש המועמדות לשגרירות עליו הכריזו בבית הלבן ביום שישי.
ביידן גם שם עין על הדיפלומט ג'פרי הובייה להיות שליחו של ארה"ב בקוסובו, בעוד שפקידה ותיקה נוסף במשרד החוץ, וירג'יניה פאלמר, מועמדת להיות שגריר בגאנה.
ההודעה של יום שישי מביאה את המספר הכולל של שגרירים חדשים מאז נכנס ביידן לתפקידו על 21, על פי איגוד שירות החוץ האמריקני.
תשע בחירות אחרות של ביידן לשליחות עבור גופים בינלאומיים, כמו האומות המאוחדות ונאט"ו, הועמדו רשמית או אושרו.