למעלה מתריסר בני אדם נפגעו כאשר משאית של חוליית חבלנים של ה-LAPD התפוצצה לרסיסים במהלך פיצוץ מבוקר שיצא משליטה של זיקוקים בלתי חוקיים ביום רביעי בלילה.
בנוסף לפציעות, הפיצוץ הרס גם מכוניות סמוכות ופגע במספר בתים באזור. שניות לפני שהמציאות התבהרה, שוטרים שהיו על הקרקע נסוגו במהירות מהקרוואן של חוליית החבלנים, בשלב זה אחד השוטרים צרח "אש בתוך החור!".
הפיצוץ העצום הגיע לאחר שהרשויות החרימו מעל 5,000 פאונד של זיקוקים בלתי חוקיים מבית בדרום לוס אנג'לס.
אדם אחד נעצר, על פי ה-LAPD. אולם משום מה, למרות שהנסיבות ברורות, ה-LAPD, בהצהרה שפורסמה לטוויטר, הודיעו כי סיבת הפיצוץ אינה ברורה.
"חלק מהזיקוקים אוחסנו בקרוואן של יחידת החבלנים שלנו כאמצעי זהירות. לא ידוע בשלב זה מה גרם לפיצוץ", נמסר מהמחלקה.
ראש עיריית לוס אנג'לס, אריק גרסטי, פרסם ביום רביעי בלילה הצהרה לפיה הוא "עוקב מקרוב אחר המצב" ומודאג מאוד מאלה שנפצעו.
"הנחתי את ה-LAPD לערוך חקירה מלאה על האירוע הזה, כדי שנוכל להבין טוב יותר מדוע זה קרה. זיקוקים בלתי חוקיים מהווים סכנה גדולה ויכולים לעלות בחיי אדם ", אמר.
"אנו נתבע את מי שמשתמש בהם או מחזיק בהם במלוא כובד החוק".
הפצועים כללו תשעה קציני LAPD, שבעה אזרחים וקצין הסוכנות לבקרת אלכוהול, טבק, כלי ירייה ונפצים (ATF).
שלושה מהאזרחים נפצעו קשה. יתר הקורבנות סבלו מפציעות קלות.