הפורום הכלכלי העולמי (WEF) הקים קואליציה חדשה של מנהלי ביג טק ופקידי ממשלה שתציע "חידושים" למשטרה כיצד לנטר "תכנים מזיקים והתנהלות מקוונת בעייתית". קבוצה שהוקמה לאחרונה ומכונה 'הקואליציה הגלובלית לביטחון דיגיטלי', מורכבת מגורמים ממשלתיים ממדינות רבות - בעיקר אוסטרליה ובריטניה - בכירים ממיקרוסופט, ומייסדי פלטפורמת סינון תוכן המופעלים על ידי AI.
"הפורום הכלכלי העולמי ממוקם באופן ייחודי כדי להאיץ את שיתוף הפעולה הציבורי-פרטי הדרוש לקידום הבטיחות הדיגיטלית ברחבי העולם, מיקרוסופט להוטה להשתתף ולעזור בבניית פתרונות לבעיה זו של כל החברה", אמרה מנהלת הדיגיטל של מיקרוסופט קורטני גרגואר.
מאמר שפורסם על ידי ה-WEF בחודש יוני בשם "מדוע אנו זקוקים למסגרת גלובלית להסדרת פגיעה ברשת", מסביר כיצד בכוונתו למקד ולבטל "תוכן מזיק", כולל "מידע מוטעה בנושאי בריאות" ו"תוכן נגד חיסונים ".
מתוך המאמר של WEF:
בשיתוף פעולה עם למעלה מ-50 מומחים מממשלות, החברה האזרחית, האקדמיה והעסקים, הפורום הכלכלי העולמי פיתח מסגרת ממוקדת-משתמשים, המתוארת בדו"ח החדש עם סף נזק מינימלי, מערכות המלצה לבדיקה, שימוש הולם בפרטים אישיים, ופרוטוקולי תלונה הולמים ליצירת בסיס בטיחותי לשימוש במוצרים ושירותים דיגיטליים. אתגר עיקרי אחד לבטיחות המקוונת הוא התפשטות המידע השגוי הבריאותי, במיוחד בכל הנוגע לחיסונים. מחקרים הראו כי מספר מצומצם של אנשים בעלי השפעה אחראים על עיקר התוכן נגד חיסונים בפלטפורמות חברתיות. נראה כי תוכן זה מגיע לקהל רחב.
ה- WEF אף ציין את היעילות של עורך הדין הבולט בבטיחות הבריאות רוברט פ. קנדי ג'וניור כהצדקה ליותר צנזורה מקוונת הקשורה לסיכונים ותופעות לוואי של חיסון COVID-19. "בשנה האחרונה פייסבוק ופלטפורמות אחרות התקשרו להטיל איסור מוחלט על מידע מוטעה אודות חיסונים, והתאמצו לעמוד בקצב אכיפת המדיניות שלה, כמו גם ביוטיוב", כתב הגוף הגלובליסטי.
"מקרים כמו זה של רוברט קנדי ג'וניור, קמפיינר בולט נגד חיסונים, שנאסר עליו השימוש באינסטגרם אך עדיין רשאי להישאר בפייסבוק ובטוויטר מדגישים את הנושא המתמשך. מטריד במיוחד עבור חלק מהמבקרים היא כוונתו לקהילות מיעוטים אתניים כדי לייצר חוסר אמון ברשויות הבריאות".
ה-WEF תיאר עוד את "המסגרת" לשיטות צנזורה עתידיות בדו"ח חדש תחת הכותרת "קידום בטיחות דיגיטלית: מסגרת ליישור פעולה עולמית."