קבלן הנדל"ן של מגדלי צ'מפליין, נתן רייבר, שנפטר בשנת 2014, הואשם כי שילם לגורמים מקומיים כדי לעקוף את הקפאת הבנייה בסורפסייד בשנת 1979 בגלל בעיות במערכת הביוב, כך על פי ה-WaPo.
רייבר "תרם" לקמפיינים של גורמים מקומיים שהעניקו לו יחס מועדף בכל הנוגע לבניית מגדלי צ'מפליין-דרום בשנת 1981. הוושינגטון פוסט ציין כי כל המנהלים המעורבים בתכנון ובניית הבניין נפטרו מאז.
חברות בנייה לשעבר שמילאו תפקיד בבניית מגדלי שאמפליין לא היו מוכנות לדבר על קריסתו.
בינתיים, המכון הלאומי לתקנים וטכנולוגיה, NIST, שהיא הסוכנות הפדרלית שחקרה את קריסת מגדלי התאומים, שלחה את אחד המהנדסים שלה, פחים סדק, למגדלי שאמפליין, כדי לבחון את שטח המרתף ולנסות לחבר את הפאזל המורכב מדוע התמוטט הבניין.
ראש עיריית מחוז מיאמי-דייד, דניאלה לוין קאווה, הודיעה בסוף השבוע כי בנייני מגורים בני חמש קומות ומעלה בני יותר מארבעה עשורים ייבדקו מעתה על ידי המחלקה למשאבים רגולטוריים וכלכליים בתוך 30 הימים הקרובים.
המטרה היא להתחיל בתהליך אישור מחדש של בנייני מגורים ישנים.
ראש עיריית סורפסייד, צ'רלס בורקט, אמר ביום ראשון כי תושבי צ'מפליין-צפון צפויים לעבור מקום זמנית ועל פי ה-WSJ התושבים במגדל "מבוהלים".
החוקרים מנסים לקבוע אם צ'מפליין דרום חווה בעיות מבניות או שהתפתחו גם בעיות אחרות, כמו למשל, נזילות קרקע שגרמו לשחיקה ולקריסה.
כל מי שבבעלותו דירה בסורפסייד שואל כנראה שאלות דומות. האם בולענים נוצרים מתחת לבניית דירות? האם לכולנו יש את הבעיה של צ'מפליין דרום?
אם כן, כוחו של חוסר הוודאות עלול לגרום לתיקון ברשימות הדיירים.
החל משעות הבוקר המוקדמות של יום שני, תשעה אנשים מתים, ו-152 שאינם אותרו עדיין נמצאים בין ההריסות.
הנעדרים הם לפחות מתשע מדינות, כולל שש מדינות דרום אמריקאיות.
מחלצים ברחבי העולם הגיעו לסורפסייד כדי להעניק תמיכה ומומחיות בפעולות חיפוש והצלה.