אירוע דריסה שהשאיר שוטר הרוג בארקנסו, מושך תשומת לב ברחבי ארצות הברית, על רקע המתח המתמשך בין כוחות הביטחון לאזרחים.
שני חשודים נעצרו בליל שבת לאחר ששוטר בארקנסו נדרס ונפגע באופן אנוש, ואז נגרר על ידי הנהג הדורס, מוקדם יותר באותו היום, כך על פי הדיווחים בתקשורת המקומית בארקנסו. שונה ריי קאש בת ה-22, ואלייז׳ה אנאדולוזה בן ה-18 הואשמו ברצח מדרגה ראשונה, ובניסיון לרצח מדרגה ראשונה, והועברו לכלא במחוז בנטון, מספר שעות לאחר שעל פי החשד הם נמלטו מחניון של סופרמרקט בוייט אוקס, ארקנסו, והותירו מאחוריהם את גופתו של השוטר לאחר שפגעו בו. החשודים נתפסו לבסוף בבלה ויסטה, כ- 160 קילומטרים צפונה, על הגבול עם מדינת מיזורי.
זירת הדריסה הקטלנית בווייט אוקס, ארקנסו
הקורבן, שוטר משטרת פי רידג', קווין אפל, בעל ותק של 23 שנים כשוטר במערכת אכיפת החוק של ארקנסו, ושותפו השוטר בריאן סטאמפס ניסו לשוחח עם נהג הג'יפ החונה, כשאחד החשודים התנגש ברכב סיור ופגע באפל. אפל ושותפו רצו לדבר עם הנהג, מכיוון שהמחלקה חיפשה אחר ג'יפ החשוד כקשור לפשע אחר, פגיעה ברכוש.
הרכב המשטרתי שנפגע בתקרית הדריסה. משמאל: שוטר משטרת פי רידג׳, ארקנסו, קווין אפל
סגן משטרת פי רידג׳, מייקל ליסנבי, מסר לתקשורת כי בנקודה זו פרץ ככל הנראה עימות בין השוטר לנהג. הג'יפ התנגש באחד מכלי הרכב של משטרת פי רידג׳, ואז דהר לכיוונו של אפל, דרס אותו, ונמלט מהמקום, לדברי ליסנבי. שותפו של אפל, השוטר סטאמפס, ירה לעבר הג'יפ בזמן שהוא נמלט מהזירה. הרכב הפוגע נרדף על-ידי מספר סוכנויות בו-זמנית, כולל משרד השריף של מחוז בנטון, אמר השריף שון הולוואי. מושל ארקנסו, אסא האצ'ינסון הורה להניף דגלים במדינה בחצי התורן בשבת. "אני עצוב מאוד לשמוע על האובדן של קצין משטרת פי רידג׳ קווין אפל", צייץ המושל. "התפילות שלי נשלחות למשפחתו של אפל ולכל הקהילה של פי רידג׳ בתקופה זו."
החשודים: שונה ריי קאש בת ה-22 (שמאל), ואלייז׳ה אנאדולוזה בן ה-18
כדי לחלוק כבוד לחייו ופועלו של השוטר שנפל בזמן מילוי תפקידו, נערכה עצרת זיכרון לאור נרות בפארק העירוני של פי רידג׳. מאות תושבים מקומיים הגיעו לעצרת כדי להביע את תמיכתם בקצין שנפל ובבני משפחתו. שוטרי משטרת ארקנסו ומשרדי השריף המעורבים אמרו בעקבות התקרית ביום שבת, כי הם יפרסמו מידע נוסף על האירוע הטרגי בהמשך השבוע.
Pea Ridge community members gathered at Pea Ridge City Park for a candlelight vigil in honor of Officer Kevin Apple. https://t.co/rTvLHBfsTG
— 5NEWS (@5NEWS) June 27, 2021
תמונות מהעצרת לזכרו של אפל בפי רידג׳
לקאש בת ה-22 יש עבר פלילי שכולל פריצות, החזקת סמים וגניבת רכוש, על פי הדיווחים בעיתון המקומי ״הדמוקרט גאזט״ בארקנסו. ההיסטוריה הפלילית של אנאדולוזה לא פורסמה עד כה.