מאז יום שבת ב-1:30 בבוקר בעקבות ירי המוני ברחוב המרכזי של דאונטאון אוסטין שהותיר 14 פצועים (לפחות שניים מהם באורח קשה) נערך מצוד אחר מה שלדברי המשטרה היו שני חשודים בירי.
משטרת אוסטין נראתה מעט מיואשת ודחקה בציבור לספק רמזים או סרטוני טלפון ניידים העלולים לחשוף את זהות החמושים.
ביום ראשון בשעות הבוקר המאוחרות הודיעה משטרת אוסטין כי נעצר אחד החשודים, אם כי מעטים הם הפרטים שנמסרו בהצהרה, שהדגישה כי הרשויות עדיין מחפשות מידע נוסף לגבי היורה השני.
על פי ההצהרה, "חשוד אחד נמצא במעצר בשלב זה. החשוד השני עדיין חופשי. משטרת אוסטין מבקשת להודות לכוח המשימה של 'כוכבי המרשל הבודדים' שסייעו במעצרו של חשוד זה. אנו ממשיכים לעבוד על המקרה בדרך לתפיסת החשוד הנוסף".
העדויות המופיעות מעלות כי שני יריבים או אולי כנופיות יריבות ירו זה בזה, ופגעו ב-14 עוברי אורח חפים מפשע בתהליך.
⚠️��#UPDATE: 16 victims in downtown Austin mass shooting
— Intel Point ALERTS (@IntelPointAlert) June 12, 2021
Initial Report:
- Several callers report active shooter at 1:28am CST
- Gunman exits restaurant and continues to fire
- Multiple victims:
• 16 people shot
• CPR in progress
- Avoid downtown pic.twitter.com/BfGdvKEfZK
סוכנות הידיעות AP תיארה בהתבסס על הצהרות רשמיות כי "הירי אירע בסביבות השעה 1:30 בבוקר ברחוב עמוס הנקי מתנועת כלי רכב".
מפקד המשטרה הודיע כי "החוקרים מאמינים שהדבר החל כסכסוך בין שני צדדים".
The Austin @Statesman, the most popular daily newspaper in Austin, Texas, won't print the description of a wanted black male suspect in a mass shooting because it "could be harmful in perpetuating stereotypes." https://t.co/qIUm3x0s99
— Andy Ngô (@MrAndyNgo) June 12, 2021
היריות בלב הקהל יצרו בהלה כשאנשים רצו למחסומים שהוקמו על ידי המשטרה החוסמים כל צד של אזור הבילוי במדרחוב הלילה בו עשרות ברים ומועדונים.
במספר מקרים השוטרים ביצעו פעולות הצלת-חיים והעבירו קורבנות לבתי חולים באזור בניידות משטרה מכיוון שהיה קשה לאמבולנסים לגשת תחילה לאזור הצפוף.