ראש עיריית שיקגו, לורי לייטפוט, נתבעת על כך שלכאורה התחמקה מבקשות הראיון של כתב לבן - שבוע אחרי שהיא אמרה שתדבר אחד על אחד רק עם עיתונאים צבעוניים.
חדשות Daily Caller הודיעו על התביעה ביום חמישי, בעקבות המדיניות הזמנית של לייטפוט, שאותה פתחה במחאה על היעדר גיוון בחיל העיתונות של העיר.
"זה אבסורד שנבחרץ ציבור מאמינה שהיא יכולה להפלות על רקע גזע", אמר העורך הראשי של דיילי קולר, איתן ברטון, בהצהרה.
"החלטת ראש העיר לייטפוט חוסמת בבירור את חופש העיתונות באמצעות אפליה גזענית."
בתלונה הפדרלית נטען כי ראש העיר הפרה את זכויות התיקון הראשון של הכתב תומאס קטנאצ'י וזכותו להגנה שווה על פי התיקון ה -14.
בתביעה, שפורסמה באתר "Judicial Watch", לא נכתב כי לשכת ראש העיר הכחישה על הסף את קטנאצ'י על סמך גזעו, אך שלוש בקשות דוא"ל מעולם לא נענו בשבוע האחרון.
לייטפוט, האישה השחורה הראשונה והלסבית הגלויה שנבחרה לנהל את העיר השלישית בגודלה בארה"ב, אישרה את מדיניותה ב-19 במאי במכתב לתקשורת המקומית.
"עד עכשיו, אולי שמעתם את הידיעה כי לרגל שנתיים להיותי ראש העיר הגדולה הזו, אספק ראיונות אישיים בלעדית לעיתונאים צבעוניים", אמר לייטפוט במכתב.
"כאדם צבעוני עשיתי לאורך כל חיי הבוגרים כל שביכולתי להילחם למען גיוון ושילוב בכל מוסד שהייתי חלק ממנו והיותי ראש עירייה גורמת לי למיקום ייחודי כדי להאיר זרקור על הנושא החשוב ביותר הזה".
מאוחר יותר הבהירה דוברת כי המדיניות הייתה בתוקף רק לראיונות הקשורים לשנתיים של לייטפוט בתפקיד.
"הוכיתי מאז יומי הראשון בקמפיין בשנת 2018 על ידי הלובן העצום של כלי התקשורת בשיקגו, וועדות המערכת, חיל העיתונות הפוליטי, וכן, חיל העיתונות של העירייה באופן ספציפי," אמרה.
כתב לטיני ב- The Chicago Tribune ביטל ראיון מתוכנן לאחר הודעת לייטפוט כשמשרדה סירב לשנות את מדיניותה.
"פוליטיקאים לא מצליחים לבחור מי מכסה אותם", כתב בטוויטר גרגורי פראט, המכסה את ראש העירייה ואת העירייה.
ההתאחדות הלאומית של עיתונאים שחורים מחאה כפיים ל"רגישותו של ראש העיר לחוסר הגיוון" בקרב חיל העיתונות המקומי אך אמרה כי אינה יכולה לתמוך בטקטיקה.
"אמנם לראש העירייה יש את כל הזכות להחליט כיצד ינוהלו מאמצי העיתונות שלה ביום השנה שלה, אך עלינו לציין שוב, לראיה, כי ה-NABJ אינה תומכת בהוצאת עיתונאים חפים מפשע מראיונות אישיים, גם אם זה ליום אחד", נכתב בהודעה של הקבוצה.
"יש לנו חברים מכל הגזעים והרקעים והמגוון, ההון וההכלה חייבים להיות אוניברסליים", הוסיפה ההצהרה. "עם זאת, צודקת ראש העיר בהצביעה על העובדה שעיתונאים שחורים וחומים הוצאו בשקט ממספר נקודות גישה לאורך השנים".