דגל ישראל שהונף מחוץ לבניין העירייה של דיסלדורף, הוצת במקרה נוסף של שריפת דגל בגרמניה מאז תחילת הסכסוך הצבאי בין ישראל וחמאס בתחילת השבוע - מחאות דומות נראו גם בבירת צפון איטליה - מילאנו.
השבוע הונפו דגלי ישראל בערים ברחבי גרמניה כדי להנציח את כינון היחסים הדיפלומטיים בין מערב גרמניה לישראל, שהתרחשו ב-12 במאי 1965.
הדגל מחוץ לבית העירייה של דיסלדורף הוצת ביום חמישי בערב - המשטרה וגורמי ביטחון לקחו מאז את הדגל ומבצעים עליו בדיקות פליליות במסגרת חקירתם, על פי הצהובון הגרמני בילד.
ראש עיריית דיסלדורף, ד"ר סטפן קלר, הניף ביום שישי בבוקר דגל ישראל חדש, והעיר: "ההתקפות על חיי היהודים, כמו התקפת ההצתה על דגל ישראל בבניין עיריית דיסלדורף, אינן נסבלות ומוקעות על ידינו במונחים החזקים ביותר האפשריים.
"אני רוצה להבטיח לקהילה היהודית שהעיר דיסלדורף עומדת בתקיפות לצד אנשי האמונה היהודית ולצידה של מדינת ישראל".
ביום חמישי בערב התרחש גם ניסיון שריפת דגל ישראל בברלין מול בניין העירייה ברובע פנקוב.
במשטרה אומרים כי החשודים, שטרם זוהו, דחפו אשפה מתחת לדגל והדליקו במטרה לתפוס את הדגל בוער, אך לא נגרם נזק.
באותו יום נשרף גם דגל ישראל מחוץ לבניין העירייה בסולינגן במעשה שאותו כינה ראש העיר "מביש".
"כל מי שחושב שהם יכולים לטלטל את הסולידריות שלנו באמצעות שריפת דגל טועה. אנו מתנגדים נחרצות לשנאה כלפי העם היהודי, שכרגע ניכרת יותר ויותר ", אמר ראש העיר טים קורצבך.
מוקדם יותר השבוע בעיר בון נשרף דגל ישראל מחוץ לבית הכנסת ונזרקו סלעים בכניסה לבניין אשר גרמו לנזק.
Israeli Flag Hoisted over German City Hall Is Taken and Burned https://t.co/GzgZguyzPK
— Breitbart London (@BreitbartLondon) May 14, 2021
האירועים באים רק כמה ימים לאחר שהאנדרטה לבית הכנסת הגדול ברחוב קאסרנשטראסה בדיסלדורף הייתה נתונה להצתה.
גרמניה אינה המדינה היחידה הרואה שריפת דגלים כאשר הסכסוך נמשך בין ישראל לבין קבוצת הטרור הפלסטינית חמאס.
באיטליה התכנסו כ-3,000 מפגינים פרו-פלסטינים בפיאצה דואומו מחוץ לקתדרלה האיקונית של מילאנו, הניפו דגלי פלסטין, שרפו דגלי ישראל וצעקו "אללה אכבר".
"ALLAH AKBAR" E BANDIERA ISRAELE BRUCIATA
— Silvia Sardone (@SardoneSilvia) May 14, 2021
Manifestazione pro #Palestina molto gremita a #Milano: molti islamici (tra cui tanti ragazzi di seconda generazione) con il sostegno dei centri sociali a insultare #Israele e gli israeliani. Uno spettacolo inaccettabile.. #IsraelPalestine pic.twitter.com/fqfW4cQrgp
סילביה סרדונה, חברת הליגה של מטאו סלביני וחברת הפרלמנט האירופי, אמרה על המחאה ביום חמישי: "ההפגנה האנטי-ישראלית אתמול, עם אלפי אנשים שנכחו בה, כללה רגעים לא מקובלים, ביותר מפעם אחת נשמעו צעקות וקריאות אללה אכבר, ודגל ישראל נשרף בקהל", אמרה סרדונה.
היא גם מתחה ביקורת על חוסר המעש של ראש עיריית השמאל במילאנו, בפה סלה, וטענה שהוא "לא קיים" משום שהוא "כנראה פחד להעליב כמה מתומכיו".
לצד זאת ביטויי סולידריות מרגשים עם מדינת ישראל נראו בצ'כיה ובאוסטריה שם הונפו דגלי ישראל הן מעל הפרלמנט (באוסטריה) והן בכיכר הלאומית המרכזית של פראג בטקס ממלכתי ורב רושם.