זוכרים את "לא מערבים ספורט בפוליטיקה"?. אז תשכחו מזה.
קירסטן הנינג, שחקנית כדורגל נשים לשעבר באוניברסיטת ווירג'יניה טק, תובעת את מאמנה לשעבר לאחר שלטענתה הורדה לספסל ונאלצה לעזוב את הקבוצה משום שלא רצתה לכרוע על ברכיה במהלך הפגנת BLM במשחק כדורגל שהתרחש בחודש ספטמבר האחרון.
הנינג, בת ה-21, הייתה קשרית מובילה של ווירג'יניה טק הוקיס משנת 2018 עד 2020 ובתביעה פדרלית שהוגשה בחודש שעבר, סיפרה כי מאמנה לשעבר, צ'רלס אדאייר, לא היה מעריץ גדול של דעותיה הפוליטיות.
על פי המסמכים שהגיעו לידי TMZ Sports, הנינג אמרה כי במהלך שיאה של פעילות תנועת Black Lives Matter בקיץ שעבר, לעתים קרובות היא לא הסכימה עם חבריה לקבוצה בנושאי 'צדק חברתי'.
בתביעה אמרה הנינג כי היא "תומכת בצדק חברתי ומאמינה שחיי שחורים חשובים", אך לדבריה היא "אינה תומכת ב-BLM כארגון".
הנינג הוסיפה כי היא לא מסכימה עם "הטקטיקות ועקרונות הליבה של Black Lives Matter Matter", כולל ביטול המשטרה.
הנינג אמרה כי במהלך "הצהרת אחדות" לפני משחק ב-12 בספטמבר 2020, רבים מחבריה לקבוצה כרעו ברך לפני משחקם אך היא נותרה עומדת ואז הגיע הרגע בו היא "הותקפה מילולית" על ידי מאמנה במחצית.
לכאורה המאמן, צ'ארלס אדאייר הצביע באצבעו "ישירות לפניה" מול חברותיה לקבוצה ואמר לה שהיא "מתלוננת ונובחת", הנינג הוסיפה כי אדאייר אמר לאחר מכן שהיא אנוכית ואינדיבידואליסטית בגלל "שעשתה את שלה".
התביעה הוסיפה כי אדיאייר המשיך למקד מאז את התקפותיו כנגד הנינג באמצעות הצהרות מילוליות עד שהדברים נעשו כה "בלתי נסבלים שהיא הרגישה שהיא נאלצת לעזוב את הקבוצה".
הנינג הרגישה כי זכויותיה החוקתיות נפגעו ועתה היא תובעת סכום שלא פורסם, כמו כן היא דורשת מהשופט להורות להחזיר אותה לקבוצה.
בשנת 2018 כסטודנטית טרייה הנינג פתחה ב-19 משחקים, ושיחקה 18 משחקים בשנת 2019.
בתביעה מספרת הנינג כי היא "שיחקה יותר דקות מכל שחקנית אחרת בקבוצה".