עצם התנגדותם לו.
טיעוניהם היו חלשים, מכיוון שכאויביהם בימין, הם ביססו את עמדתם על עולם ערכים ישראלי גוסס.
עולם ערכים כה דל, עני ומעוות, עד שלא ניתן היה לדלות ממנו טיעונים רציונליים לגבי הבעייתיות האמיתית של ביבי. התיקים נגדו היו תפורים, והעובדה שמדובר במפר הבטחות פתולוגי, לא הייתה מספיקה לשים אותו בכלא.
אכן, ביקורת השמאל הייתה אד הומינם.
בינתיים מימין, העבדים במה שיהודה עתי כינה "כת ביבי" המשיכו בבורות מופלאה לעשות מטעמים מהפירורים של ישראל הפוסט-יהודית שביבי יצר עבורם בשטח.
בחולשתו האגדית למול האוליגרכים המשפטיים המושלים בחיי תושבי ישראל.
לכן הגיע הזמן לחשבון.
השמאל הישראלי הקריב את הדמוקרטיה הישראלית בתמורה לעובדת שבית משפט ישלוט בה.

בראייתם אותו כמוסד החשוב ביותר לשמירה על הדמוקרטיה הישראלית (בשל הפנמה ופרשנות פסיכוטית המבוססת על שנאת אדם היסטוריוסופית המגיעה לשיאים אינטלקטואלים בחרדת היטלר/כיפות סרוגות/אירן/1933, ובשל בורות לגבי אופיו של תהליך פרלמנטרי בו קיימת הפרדת רשויות).
לכן לבוא אל השמאל בתלונות לניורזיה רגשית/נפשית , או להשלכת העבר הנאצי על יהודים דתיים זה לא חכמה. מדובר באנשים התלושים מכבוד עצמי.
אך הימין, אינו מבין כי את מה שבגין עשה לארץ ישראל ביבי עשה ליהדות ישראל.
נתניהו איפשר יצירת עובדות דמוגרפיות הנובעות מחוק השבות (שטיפת הארץ בנוצרים מכל יבשת), הן בשל מניעים אלקטרוליטים, והן בשל קוצר ראייתו ההיסטורית, והן בשל תורת משחקים של הישרדות פוליטית והשגת מנדטים באמצעות מושגים ריקים כ'מחנה הלאומי'.
לצד זאת הוא איפשר נורמליזציה מוחלטת של חיי זרים בישראל עד למצב כי בעוד מספר דורות מדינת ישראל תהפוך בפועל למדינה כלל אזרחיה.
למעשה הוא יותר מכל ראש ממשלה אחר בתולדות ישראל הקריב את אופיה היהודי של מדינת ישראל כמכור בקזינו אינדיאני - עבור השלטון וחסידיו השוטים מעריצים אותו.
תחת נתניהו עלו לישראל מאות אלפי בעלי דתות שונות ועמים שונים תחת מסווה היהדות, במטרה לחזק את גושו הפוליטי, תוך הקרבת שהותו של העם היהודי.
תחת נתניהו התבססו בארצנו מאות אלפי פליטים/מסתננים/מבקשי מקלט. אנשים אלה לא ילכו מכאן. הם למעשה הפכו את ישראל למרכז התבוללות. נתניהו היה עיוור להיסטוריה - וראה רק שלטון.
בג"ץ אוהב פליטים? ניתן להם.
עולים חדשים נוטים להיות נאמנים לממשלה שהביאה אותם? נעלה אותם.
יהדות? אתם צוחקים נכון?.
אכן הימין ביצע בחירה פרימטיבית וטיפשית.
הימין בחר באופן לא מודע בנתניהו על פני שימור יהדותה של ישראל.
החשבון של אלוהי ההיסטוריה יוגש בעיקר על ידי היהודים והימין.
הימין העדיף את "מר ביטחון" ואת טיסות הלואו-קוסט על פני הישרדות השבט היהודי.
את הכלכלה המשגשגת על פני רעיון הקליטה היהודית.
כמו שבגין היה היחיד שיכל לעשות שלום עם כל כך הרבה ויתורים, רק ביבי יכל לוותר על אופיה היהודי של ישראל.
רק בגין יכל להיחשב כנץ בעודו מיישם פוליטיקה שמאלנית, ורק ביבי יכל להיחשב ימני בעודו מבולל בפועל את העם היהודי בארצו.
הימין חונך תחת בגין להאמין בשופוני ובסמלי לאום ודת שטחיים, ונתניהו המשיך זאת. אצל בגין זה עלה במחיר ארץ ישראל, אצל ביבי זה עלה במחיר עם ישראל
כמו שבגין הוא אבי המדינה הפלשתינית כך ביבי הוא אבי מדינת כלל אזרחיה בפועל.
רק ימנים הם מספיק בורים לא להבין את הדבר הזה.