חבר הקונגרס לי זלדין, רפובליקני יהודי שמייצג את מזרח לונג איילנד בבית הנבחרים מאז 2015, הודיע מוקדם יותר היום (חמישי) על כוונתו להתמודד בבחירות למושל שיערכו במדינה בשנה הבאה.
המושל קואומו וחבר הקונגרס זלדין (צילום: AP / Getty Images)
זלדין, עורך דין במקצועו שכיהן בסנאט המקומי בניו יורק לפני שנבחר לייצג את מחוז הקונגרס הראשון של המדינה, הכריז על מועמדתו לתפקיד באמצעות פוסט שהעלה לחשבון הטוויטר שלו. במשפט הראשון בהודעה הוא ציין את שמו של המושל הנוכחי כאשר הוסיף את ההאשטאג "קואמו חייב ללכת".
"אני אלחם ללא הפסקה כדי לסייע ולהציל את המדינה שלנו, בזמן שאנדרו קואומו נלחם רק כדי להשיג חוזה הוצאה לאור במיליונים, לטייח, להתעלל ולשרת את עצמו", כתב חבר הקונגרס זלדין באחד הפוסטים.
למען הסר ספק, הודעתו של זלדין לא הפתיעה רבים, אך בפועל מדובר ברפובליקני הראשון שמודיע רשמית על כוונתו להתמודד בבחירות 2022. אתמול דווח במספר אתרים שבנו של רודי ג'וליאני, אנדרו, שוקל להכריז אף הוא על מועמדתו, אך טרם התקבלה הודעה רשמית על כך.
Throughout US history, NY has led the way forward for our country. From Washington leading the Continental Army from Manhattan, to Lincoln’s Cooper Union speech, & the rebuilding of NYC after 9/11, the Empire State has been a beacon of hope, progress & patriotism for 250 yrs.
— Lee Zeldin (@leezeldin) April 8, 2021
חרף פרשת בתי האבות והאישומים מצד מספר נשים לפיהן הוא תקף מינית, המושל קואומו אמר לאחרונה שהוא בכל זאת מתכוון להתמודד על קדנציה רביעית בתפקיד היוקרתי.
ראוי להזכיר שהמועמד הרפובליקני האחרון שזכה בבחירות ברמת המדינה בניו יורק (מושל, סנאטורים, מזכיר המדינה, תובע כללי וכו') היה ג'ורג' פטאקי שעשה זאת בבחירות למושל בשנת 2002. אגב, פטאקי עלה לשלטון לראשונה ב-1994 כאשר ניצח בבחירות את מריו קואומו, אביו של המושל הנוכחי.