זה היה יום רגיל עבור ד"ר מישלין אפשטיין, רופאת משפחה, כאשר היא הלכה להוריד את בתה בבית הספר הפרטי "בירץ' ווטן לנוקס" באפר איסט-סייד של מנהטן בשבוע שעבר - עד שכל חייה התהפכו בן רגע.
האם הדומעת הסבירה בשיחת טלפון כי בתה כבר הייתה בתוך הבניין וחבשה מסיכה כאשר אחות בית הספר ואיש ביטחון בבית הספר ניסו להכריח את ד"ר אפשטיין אף היא לחבוש מסכה ברחוב הציבורי מול הבניין בו הורדת התלמידים נמשכה, ד"ר אפשטיין סירבה.
"שום דבר לא נהיה פיזי או משהו, היא פשוט סירבה ללבוש את המסכה. הם היו בחוץ על המדרכה הציבורית", הסביר חבר של ד"ר אפשטיין, ג'ף גוטנפלן, והוסיף כי הבת עטתה מסכה מכיוון שהיא נדרשת לעשות זאת כדי להיכנס פנימה.
האם הסבירה כי אחות בית הספר יצאה ודרשה ממנה באגרסיביות לשים מסכה, אך אפשטיין התעלמה ממנה והלכה לדרכה שכן היא הייתה בשטח ציבורי לחלוטין. "הדבר הבא שאני יודעת, זה שהבת שלי נלקחת ממני", האמא בכתה.
ד"ר אפשטיין מופרדת מאביה של בתה ולשניים היה הסכם משמורת משותף בו הבת חילקה את זמנה באופן שווה בין הבתים, אולם הגירושין היו מרים. והגרוש עשה כל שביכולתו כדי לנצל את התקרית הבלתי נעימה.
בעקבות העימות בבית הספר, ד"ר אפשטיין עזבה את בית הספר, אך עד מהרה מצאה מכתב מבית הספר היוקרתי אליו צורף מכתב נוסף מבעלה המנוכר ומעורכי הדין של בית הספר והבעל שפעלו במשותף כדי לקחת ממנה את הבת על רקע תקרית המסכה הקטנה.
בית הספר דרש שד"ר אפשטיין כבר לא תורשה להוריד או לאסוף את בתה מבית הספר. אם זה לא גרוע מספיק, האב השתמש בהודעה על מצב המסכה כדי לבקש שימוע חירום בנוגע למשמורת מלאה - שהשופט מתיו פ' קופר העניק לאחר שהטיח האשמות קשות באמא ההרוסה רגשית.
"היא אהבת חיי", אמרה ד"ר אפשטיין ל-Gateway Pundit תוך שהיא מנסה וכושלת לעצור את דמעותיה. "זה נורא. בבקשה עזרו לנו".
בנוסף, בית המשפט החליט כי האם אינה רשאית להוציא את בתה מבית הספר היקר - והודיע לה כי אין לה ברירה בעניין.
כיום היא עובדת בשלוש עבודות כדי לשלם לא רק את הוצאות חיי בתה, אלא גם את ששת עורכי הדין ששכרה כדי להילחם במה שהיא רואה כלא פחות מחטיפתה של בתה בשל סירובה לעטות מסכה ברחוב.
ביום שלישי, ד"ר אפשטיין לא הורשתה לראות את בתה ואף לא לדבר איתה, למרות שהיה זה יום הולדתה השישי. כדי להגיע לשני ביקורים בפיקוח עם בתה בשבוע, היא תצטרך לעטות מסכה בתוך ביתה שלה.
ד"ר אפשטיין אמרה כי מי שמעוניין לעזור לה יכול לשלוח דוא"ל לבית הספר ולשופט (mcooper@nycourts.gov) שיעזרו לסייע לה.
היא גם השיקה דף גיוס תרומות של GiveSendGo בכדי לסייע בכיסוי הוצאות המשפט הגוברות.
"הדבר היחיד שאני רוצה זה שאנשים כבר יקומו ויפסיקו עם השטויות האלה", אמרה ד"ר אפשטיין, עדיין מנסה להסוות שהיא בוכה, אך לא מצליחה להכיל את שברון הלב המוחלט שהיא חשה.