רשויות החוק בלוס אנג'לס עצרו שני גברים בחשד שהם עומדים מאחורי גל מעשי שוד ברחבי העיר, במהלכם נגנבו תכשיטים ושעונים יקרים, כך על פי הודעה שפורסמה אמש (חמישי).
אחד ממעשי השוד שתועדו במצלמת אבטחה ביתית (צילום: משטרת לוס אנג'לס)
למעשה, כבר במהלך שעות הערב המאוחרות של יום חמישי, אחד מקורבנות השוד הגיע לתחנת המשטרה בלוס אנג'לס כדי לקבל בחזרה את שעון הרולקס שנגנב ממנו.
Today, Wilshire Robbery Detectives had the pleasure of returning several pieces of high value jewelry to a recent victim of a brazen armed robbery. pic.twitter.com/AE7HV9pGOR
— LAPD Wilshire (@LAPDWilshire) March 12, 2021
במשטרה אף הסבירו שהם "ממשיכים לבדוק מספר כיוונים בחקירה", ויתכנו מעצרים נוספים במהלך הימים הקרובים.
מעצרם של השניים - ששמם לא פורסם - מגיע כחודש לאחר שמשטרת לוס אנג'לס פרסמה תיעוד של שני החשודים, שביצעו לפחות 7 מעשי שוד מזוין באזור פיירפקס בחודשיים האחרונים.
בשלב זה, לא ברור אם העצורים קשורים לתקרית החריגה שנרשמה במסעדת 'אל פסטיו' היוקרתית בבוורלי הילס בשבוע שעבר, במהלכה שלושה חמושים פרצו למסעדה, ניגשו לישראלי בשם שי בלחסן וגנבו ממנו שעון של חברת ריצ'רד מיל שעלותו נאמדת בחצי מיליון דולר. במהלך התקרית, אישה שישבה בסמוך נורתה.
בשיחה עם העיתון לוס אנג'לס טיימס לאחר התקרית, בלחסן סיפר על רגעי האימה שעברו עליו במסעדה: "ישבתי שם ולפתע ראיתי את אחד השודדים רץ לעברי תוך כדי שהוא שולף אקדח מהמעיל. הוא תפס אותי ממאחור והחל לחנוק אותי, תוך כדי שהוא מצמיד את האקדח לראש שלי. במקביל, שני החברים שלו גם נכנסו לפעולה. אחד מהם התחיל למשוך את היד שלי, והשני זינק לעבר השעון שלי".
קורבן השוד, שי בלחסן, והשעון שנגנב ממנו
עוד סיפר בלחסן שהוא לא היסס להיאבק בחזרה: "תפסתי את האקדח עם שתי הידיים וזרקתי [את החשודים] לקרקע. בסוף האקדח היה אצלי, והם ברחו". כאמור, במהלך התקרית אישה נורתה, וכעת מסתבר שזה קרה בזמן שבלחסן נאבק כדי להשיג את האקדח.