מנחת תכנית-היום הפופולרית "The View", מייגן מקיין, נכנסה לדיון עם וופי גולדברג ביום שני, במהלכו קראה לנשיא ביידן לפטר את ד"ר אנתוני פאוצי - ולהחליף את המומחה הבכיר למחלות זיהומיות במישהו ש"מבין במדע", תוך שהיא תוהה למה דווקא בישראל המדענים מצליחים במה שהמדענים האמריקנים - ובראשם פאוצ'י כושלים.
מקיין, בתו של הסנאטור ג'ון מקיין (המתמודד הרפובליקני לשעבר לנשיאות מול אובמה), יצאה בהצהרות אלה לאחר ששיתפה קליפ של פאוצ'י המסרב להמליץ לקשישים מחוסנים לבקר את נכדיהם הלא מחוסנים.
"הרגשתי מאוד מתוסכלת כשראיתי את הקליפ הזה", אמרה מקיין והוסיפה שהיא לא מנסה "להמעיט" בנתונים הטוענים כי הנגיף הרג כמעט 500,000 אמריקאים.
"עם זאת, בשבוע הבא תעבור שנה מאז שעזבנו את האולפן ואני הייתי אחראית מאוד בדרכים רבות ושונות כמו כל כך הרבה אמריקאים. והעובדה היא שד"ר פאוצ'י ממשיך ב-CNN בלי לומר שאם אקבל את החיסון, אוכל לאכול ארוחת ערב עם משפחתי..או עם אנשים מבוגרים".
לאחר מכן הצביעה על קמפיין החיסונים של מדינת ישראל, שם יש שלטים המבקשים מאנשים "להתחסן כדי לצאת". "הכוונה של ישראל היא שאם אקבל את החיסון אז אוכל לצאת ולהיות עם החברים שלי. האם המדע בישראל שונה מהמדע בארצות הברית של אמריקה?" שאלה.
מקיין המשיכה לבקר את חלוקת החיסון הפדרלי אותה הגדירה כ"אסון" והביעה תסכול מכך שהיא עדיין לא יודעת מתי היא תוכל לקבל את החיסון.
"אז נשבר לי מד"ר פאוצ'י", אמרה בת ה-36. "אני חושבת שאנחנו צריכים שיהיו יותר אנשים שייתנו יותר דעות ובאמת למען האמת, אני חושבת שממשל ביידן צריך לסלק אותו ולהעמיד מישהו במקומו שמבין מדע או יכול לדבר כמו המדינות האחרות על איך אנחנו יכולים להיות יותר כמו אלה העושים זאת בהצלחה".
בתגובה לנקודה של מקיין לגבי ישראל, גולדברג התערבה והסבירה שהיא "מדינה קטנה יותר" ו"לא היו לה הרבה בעיות עם אנשים שלא חובשים את המסכות שלהם" - היא גם ציינה כי מדענים עדיין מנסים להבין האם חיסון מונע מאנשים להפיץ את הנגיף. "כן, את בטח יכולה לקבל את הזריקה שלך אבל את הולכת לצאת ולהיות מוקפת באנשים שעוד לא קיבלו את הזריקה שלהם והם עדיין לא יודעים עד כמה את מוגנת" אמרה גולדברג.
מקיין ניסתה להגיב שהיא יודעת שמה שהיא אומרת "שנוי במחלוקת", גולדברג "דיברה עליה" ומיד העבירה את התכנית להפסקת פרסומות.
"אנחנו תכף חוזרים. אנחנו עוד נחזור", אמרה.