אנשי התחבורה הציבורית של העיר ניו יורק ונוסעים דורשים נוכחות משטרתית מוגברת משמעותית על רקע גל של אלימות, כולל השתוללות דקירה שהותירה לאחרונה שניים הרוגים ופצועים נוספים. בתגובה משטרת ניו יורק (NYPD) התחייבה לפרוס 500 שוטרים נוספים כדי לסייר ברכבות התחתית, אך רשות המעברים המטרופוליטן (MTA) מבקשת לשלש את המספר הזה ל-1500, כך על פי הניו יורק פוסט.
"אנו מאמינים ש-500 הקצינים הנוספים שהסכמתם להקדיש למערכת הרכבת התחתית הם צעד ראשון חשוב, שיעזור להפיג את חששות הלקוחות ועובדי המעבר ההרואיים המשרתים את העיר מדי יום", אמרו ראשי ה-MTA במכתב לבכירים, כולל ראש העיר ביל דה בלאזיו ומפכ"ל ניו יורק.
"עם זאת, אנו מאמינים כי נדרש יותר, ולכן אנו כותבים היום לבקש שיוקצו עוד 1,000 קציני NYPD ללשכת המעבר שיסיירו ברכבת התחתית ובאוטובוסים"
ב-MTA ביקשו כי "צוותים של קצינים במדים יוקצו לכל תחנה וששוטרים ירכבו במערכת לאורך היום ובמהלך הלילה כדי להבטיח את שלומם של לקוחותינו ועמיתיהם".
רכיבה ועבודה ברכבות התחתית של התפוח הגדול הפכו לעניין בעל סיכון גבוה על רקע גידול מתמיד של התקפות, תוקפנות ואיומים במהלך השנה האחרונה, ובמיוחד גם עבור בני הקהילה היהודית בעיר. כשלאחרונה אח המגיפות הקשות הן העובדה כי נוודים נודדים, ואחרים החלו לדחוף נוסעים תמימים אל פסי הרכבות או מחוץ לרציפים.
באחרונה שני הומלסים נהרגו ושני קורבנות נוספים נפצעו קשה כאשר אדם שכונה 'מרטש הרכבת' יצא למסע דקירה מדמם שנמשך 15 שעות בסוף השבוע האחרון.
בהמשך עצרה המשטרה את ריגוברטו לופז, חסר בית בן 21 עם עבר של מעצרים נרחבים בגין פשעים אלימים לכאורה, כולל תקיפת אביו ושוטר.
נכון לעתה קשה לומר שלראש העיר דה-בלאזיו ישנה תוכנית כלשהי להילחם בגל הפשיעה, או לחילופין למושל אנדרו קואמו הנמצא בימים אלה תחת ביקורת ציבורית קיצונית בשל אופן טיפולו במשבר הקורונה.