ימים בודדים לאחר שדרק שובין תועד כשהוא דורך על צווארו של ג'ורג' פלויד במשך קרוב ל-8 דקות וגורם למותו, השוטר לשעבר ממיניאפוליס הסכים להודות ברצח מדרגה שלישית, אולם התובע הכללי דאז ויליאם בר דחה על הסף את הסדר הטיעון. כך פורסם מוקדם יותר השבוע בניו יורק טיימס.
דרק שובין. מימין, לאחר מעצרו. משמאל, במהלך האירוע הקטלני (צילום: Getty Images / רויטרס)
כזכור, האירוע התרחש ביום שני, ה-25 במאי 2020 - חג הממוריאל דיי האמריקאי. פלויד, שנחשד בכך שעשה שימוש בשטר מזויף של 20 דולר, נעצר ע"י שובין ושלושה שוטרים נוספים. עוברי אורח תיעדו את המקרה ופרסמו את הסרטון, שבמהרה הפך לוויראלי והצית גל של הפגנות שקטות ומהומות אלימות.
בדומה לשלושת השוטרים הנוספים, גם שובין פוטר בעקבות התקרית הקטלנית. תחילה רק הוא נעצר, אולם בהמשך הוחלט לשדרג את כתב האישום נגדו (מרצח מדרגה שלישית לרצח מדרגה שניה), ושלושת השוטרים הנוספים הואשמו בסיוע לביצוע פשע.
אלא שכעת מתברר שלפני שדרוג כתב האישום, עורכי דינו של שובין היו אלו שהציעו שיחתום על הסדר הטיעון שבמסגרתו יישלח לעשר שנות מאסר. לפי הפרסומים בניו יורק טיימס, עסקת הטיעון זכתה להתנגדות נחרצת מצד מרבית ראשי משרד המשפטים בוושינגטון, לרבות מי שעמד בראש המשרד בזמנו - התובע הכללי לשעבר ויליאם בר.
לפי הדיווחים, בר חשש שקבלת הסדר הטיעון בשלב כה מוקדם בחקירה תיצור רושם שלא התנהלה חקירה יסודית ומלאה. בנוסף, יתכן שבר חשש שקבלת עסקת הטיעון תוביל למהומות נוספות ברחבי ארצות הברית.
משפטו של שובין צפוי להתחדש בחודש הבא, ואילו שלושת הנאשמים הנוספים צפויים לעמוד לדין במהלך הקיץ הקרוב.