בעוםל שבו מיליונים מגלים סקפטיות או חשש להתחסן נראה כי עיריית מוסקבה מנסה למצוא פיתרון שיעורר אנשים לאזור אומץ ולהתחסן לען מרכז חיסון נגד נגיף הקורונה בבירת רוסיה החליט לחלק גלידה בחינם בניסיון לפתות את המוסקובאים להתחסן, כך מדווח ערוץ חדשות בלומברג.
התמריץ - שהוצע בקניון בכיכר האדומה במוסקבה - נועד לפתות את תושבי העיר להתחסן, מכיוון שהסקרים מראים כי רק 38 אחוזים מהרוסים מרגישים בטוחים לקבל את הזריקה.
ד"ר נטליה קוזנטובה אמרה לבלומברג כי כ-300 איש מחוסנים בקניון מדי יום, וכי האתר פתוח בין השעות 10 בבוקר ו-10 בלילה.
מוסקבה מפגרת נכון לעתה אחרי ערים אחרות שכבר חוסנו כמו לונדון וניו יורק, וזאת למרות שהחיסון הרוסי 'הספוטניק V' כבר יצא לשוק הרחב. הבכירים ברוסיה שידעה בשבועות האחרונות מספר מחאות המוניות לאחר מעצרו של אלכסיי נבלני, תכננו והפיצו זריקה משלהם כידוע, ואכן כ-60 אחוזים מהאוכלוסייה הרוסית מתוכננת לקבל את החיסון בחצי השנה הקרובה.
בינתיים, בתפוח הגדול, אצטדיון יאנקי מציע "תכשיטים" קבוצתיים של קבוצת הניו יורק יאנקיז לתושבי ברונקס המקבלים את הזריקה שם.
ורק בישראל המתחסנים מקבלים צמיד זוהר של קופת החולים, אך לפחות חיסונים - יש בשפע.