גורמים צבאיים מנסים להתאושש מהעובדה שחומר נפץ במשקל 10 פאונדים של C-4 נעלם מבסיס חיל הנחתים טוונטינין בדרום קליפורניה, כך על פי חדשות ABC שציטטו "מקורות עם קשרים צבאיים קרובים לדבר".
חומר הנפץ נעלם במהלך אימון ארוך לפני שבועיים, על פי מספר הערכות בלתי מבוססות ייתכן והחומר נגנב בידי אחד החיילים ככל הנראה שהיה בעל גישה למקום וייתכן כי הטמינו איפשהו.
מפקד היחידה שבה אירע האירוע סיפר לחדשות ABC 10, כי הצבא שוקל להאריך את תרגיל האימונים עד למציאת חומר הנפץ, כך אמרו גורמים, המאשרים שהקצין המפקד על האירוע העביר פקודות מיוחדות הכוללות אפילו הענקת פרס כספי עבור כל מידע שיוביל לגילוי ה-C-4 - שפאנוד אחד ממנו מסוגל לרסק רכב במשקל בינוני.
הסרן זכרי קולווין, מפיקוד ההדרכה של חיל האוויר הימי אמר כי "החקירה המתמשכת על אירוע זה מטופלת על ידי NCIS והיחידות שנפגעו" וכי "מתוך כבוד לתהליך החקירה, NCIS אינה מגיבה או מאשרת פרטים הנוגעים לחקירות מתמשכות".
הקפטן בדימוס קלי מאייר - כבאית וטכנאית פצצות לשעבר עם 23 שנות ניסיון, אמרה כי פאונד אחד יכול לגרום נזק בלי הפיך גם למבנים רבים, והוסיפה כי C-4 שהומצא בארה"ב בשנת 1956 הינו אחד מחומרי הנפץ החזקים ביותר שיוצרו.