הפנטגון הכריז שלשום על סקירה גורפת של כל הוועדות המייעצות בהן יושבים אנשים שמונו על ידי הנשיא טראמפ בשל החשש של שר ההגנה לויד אוסטין מהמינויים של הרגע האחרון תחת ממשל טראמפ. הפנטגון הודיע גם כי כל הפעילות של למעלה מ-40 הוועדות ומאות חבריה תושעה במהלך הסקירה.
(צילום: Getty) - שר ההגנה החדש לויד אוסטין
על פי מזכיר העיתונות של הפנטגון, ישנה דאגה לקצב ולהיקף השינויים האחרונים בוועדות המייעצות של מחלקת ההגנה והבדיקה החדשה תאפשר לשר ההגנה לבחון את מטרת הוועדות הללו ולוודא שהוועדות המייעצות אכן מספקות את העצה הטובה ביותר האפשרית להנהגת המחלקה.
אוסטין נתן את ההוראה במזכר שנערך מה-30 בינואר ובו נכתב:
"הוועדות המייעצות יימלאו תפקיד חשוב בעיצוב המדיניות הציבורית עם זאת, אחריות השמירה שלנו מחייבת שנבדוק כל הזמן בכדי להבטיח שכל ועדה מייעצת מספקת ערך מתאים כיום ובעתיד, ככל שהזמנים והדרישות משתנים".
"אני מודע ומעריך את מאמצי הסקירה הקודמים לעצב מחדש את האופן בו אנו משתמשים בוועדות מייעצות ולשקול את היתרונות המוחשיים שהם מביאים למחלקה. עם זאת, אני מכוון לסקירה של כל הוועדות המייעצות שתכלול כל ייעוץ של וועדה שאינה כפופה לחוק הוועדה המייעצת הפדרלית. סקירה זו, על פי הגדרתה וכוונתה, תמקד את מאמצי הוועדה המייעצת שלנו להתאים את סדר העדיפויות האסטרטגי הדוחק ביותר שלנו ואת אסטרטגיית ההגנה הלאומית".
ואז הכריז אוסטין על הצעד הקיצוני האופייני לדיקטטורות אפריקניות - "כצעד ביניים, אני מורה על השעיה מיידית של כל פעולות הוועדה המייעצת עד לסיום הבדיקה".
הסקירה מתרחשת לאחר ששר ההגנה לשעבר כריס מילר מינה כשני תריסר אנשים לחלק מהוועדות לפני שעזב את תפקידו בינואר 2021.
ב-4 בדצמבר מינה מילר את יועצי קמפיין טראמפ לשעבר קורי לבנדובסקי ודייוויד בוסי, כמו גם את הנרי דרייפוס, רוברט מקמהון, קורי מילס, ביל ברונר, כריסטופר שאנק, ג'וזף שמידט, קרי מילר, אלן וו, וארל מתיוס לוועד העסקי של משרד ההגנה.
ב-12 בדצמבר מינה מילר את המומחה הסיני הנודע מייקל פילסברי לשמש כיו"ר מועצת המדיניות הביטחונית.
בין התאריכים 12 ו-14 בדצמבר הוא מינה את המנהלת לשעבר של הסוכנות לביטחון הגרעיני הלאומי (NNSA) ליסה גורדון-הגרטי, את יו"ר הבית לשעבר פרופ' ניוט גינגריץ' (R-GA), את השגריר לשעבר תומאס קרטר, את ד"ר אדוארד לוטוואק, מכמו גם את איש הקונגרס לשעבר רנדי פורבס (R-VA), ואת הסנאטור לשעבר רוברט סמית'(R-NH), והשגריר צ'רלס גלזר למועצת מדיניות ההגנה הלאומית. ב-15 בדצמבר מינה מילר את ד"ר דנה גורדון לוועדת המשנה לבריאות נוירולוגית / התנהגותית של מועצת הבריאות, ואת עוזרת המינהל לעסקים קטנים, סרי קים, לוועדת המשנה לבריאות הציבור.
מקום לבטל את המינויים הללו, אוסטין עוצר את כל 42 ועדות ההגנה בזמן שהוא סוקר כל אחת מהן.
לדבריו, הבדיקה תסתיים עד 30 באפריל 2021, וכי ההמלצות יוגשו לאוסטין עד ה-1 ביוני 2021.