הוועד הלאומי הרפובליקני (RNC) לא יגבה את הנשיא טראמפ אם יבחר להתמודד שוב על תפקידו בשנת 2024 ובמקום זאת יישאר ניטרלי, כך הצהירה יו"ר ה-RNC, רונה מקדניאל, בראיון ביום רביעי לסוכנות הידיעות אי.פי.
"המפלגה צריכה להישאר ניטרלית. אני לא אומרת לאף אחד להתמודד או לא להתמודד בשנת 2024", אמרה מקדניאל בזמן שסקרים ממשיכים להצביע על כך שחלק נכבד מהבייס ממשיך לתמוך בטראמפ.
"זה יהיה תלוי במועמדים בהמשך. מה שאני באמת רוצה לראות אותו עושה, זה לעזור לנו להחזיר את הרוב בשנת 2022", אמרה.
ג'ייסון מילר, יועצו הבכיר של קמפיין טראמפ 2020, הצהיר כי טראמפ מחויב למטרה זו. לדבריו, טראמפ "הבהיר כי מטרתו להחזיר את הבית והסנאט לרפובליקנים בשנת 2022" למרות שמועות על כך שהנשיא לשעבר מתכנן לגבש מפלגה מחוץ למפלגה הרפובליקנית. "אין שום דבר שמתוכנן באופן פעיל בנוגע למאמץ שמחוץ לזה", הוסיף. סקר רסמוסן שפורסם ביום שלישי מצא כי רוב המצביעים הרפובליקנים סבורים כי טראמפ צריך ליצור מפלגה חדשה.
בעוד שרוב המצביעים הסבירים, או 45 אחוזים, סבורים שזה רעיון רע, רוב מצביעי ה-GOP, או 53 אחוז, רואים בכך רעיון טוב, וכך גם 41 אחוז מהנסקרים בסך הכל.
הסקר עולה בקנה אחד עם שמועות על כך שהנשיא לשעבר שוקל לגבש מפלגה פוליטית חדשה מחוץ למפלגה הרפובליקנית הנוכחית - שמועה שאותה הכחישה בתוקף יו"ר הוועדה הלאומית הרפובליקנית (RNC), רונה מקדניאל.
"דיברתי עם הנשיא [טראמפ]. שוחחתי עם אחרים סביב הנשיא, שמדברים איתו כל יום. הוא לא מתכוון להקים צד שלישי", אמרה שלשום מקדניאל לפוקס ניוז.
באופן דומה, סקרים אחרונים אחרים מראים כי מצביעי ה-GOP לא סיימו עם טראמפ, אפילו כאשר המחוקקים הרפובליקנים בוושינגטון מנסים לחזור לעסקים כרגיל לאחר בחירות שנויות במחלוקת לנשיאות.
ב-Politico / Morning Consult שנערך לאחרונה התברר כי כ-56% מהמצביעים הרפובליקנים "מאמינים כי טראמפ צריך כנראה או בהחלט להתמודד שוב לנשיא בשנת 2024".
הסקר מצא גם כי 50 אחוז מהמצביעים הרפובליקנים אומרים שטראמפ צריך למלא "תפקיד מרכזי" בעתיד המפלגה.