תומכי הנשיא טראמפ פרצו לבניין הקפיטול האמריקני ביום רביעי, ושיבשו את אישור הקונגרס להצביע על אישור תוצאות הבחירות.
אלפי מפגינים פרצו לגדר והסתערו על הבניין, על פי עיתונאים בשטח.
קומץ מפגינים הגיעו לתוך הבניין, ועתה יש דיווחים על קולות ירי כאשר אישה אחת נורתה בצווארה ונפגעה אנוש, לפי דיווחים מסוימים היא אף נפטרה.
תומכי הנשיא טרמאפ חדרו לתוך אולם הקונגרס, כשאחד מהם אף נשא דברים, "טראמפ ניצח!" הוא זעק.
עוד התפתחות דרמטית היא שמשרד ההגנה סירב לבקשת גורמים רשמיים בגבעת הקפיטול לשלוח את אנשי המשמר הלאומי, אך לבסוף כוחות המשמר הלאומי אכן עושים את דרכם לבניין הקפיטול בהוראת הנשיא.
על פי הידיעות פנס פונה מהמקום, , כשבמקביל מספר אנשי קונגרס עטו על עצמם מסכות אב"כ.
לפי הידיעות הפולשים לא נכנסו לחדרי אנשי הקונגרס וזאת למרות שישנה תמונה אחת של מפגין היושב בכסאה של ננסי פלוסי.
במקביל תהליך ההסמכה עצמו הופרע, כאשר המחוקקים החלו לתפוס מחסה.
כתבת וושינגטון פוסט רבקה טן צייצה סרטון וידיאו בן 11 שניות של המוני הזרמים לעבר הבניין, כאשר חלקם צועדים מעל גדר דקיקה המסומנת בסימן "אזור סגור".
בציוץ המשך אמרה טאן כי חלקם ניסו לדחוף פנימה לבניין, אך נדחו על ידי המשטרה.
BREAKING: Trump supporters have breached the Capitol building, tearing down 4 layers of security fencing and are attempting to occupy the building — fighting federal police who are overrun
— ELIJAH SCHAFFER (@ElijahSchaffer) January 6, 2021
This is the craziest thing I’ve ever seen in my life. Thousands, police can’t stop them pic.twitter.com/VVdTUwV5YN
"מפגינים מסתערים על מדרגות הקפיטול חלקם ניסו לפגוע במבנה ונתקלו במשטרה ", כתב טן.
עיתונאים אחרים בשטח צייצו גם צילומים מהסצנה הפרועה.
אלפי תומכי הנשיא ירדו לוושינגטון לעצרת יום רביעי סוערת, כאשר הקונגרס החל להצביע על תוצאות הבחירות לנשיאות ב-2020.
טראמפ עצמו נשא נאום לוהט בשעה שקדמה לישיבה המשותפת של הקונגרס, ובו חזר על טענתו כי הבחירות התבדו נגדו, מבלי לספק ראיות קשות לתמיכה בטענה.
מהשעה 18:00 יוטל עוצר בוושינגטון הבירה, ובגבעת הקיפטול, ישנן מסכות אב"כ מתחת למושבי אנשי הקונגרס.
הנשיא עצמו קרא למפגינים לשוב לביתם, וטען כי הגיע זמן לשלום, וזאת למרות שטוויטר צינזרה את המסר שלו - במקביל מטעני חבלה הונחו במטי המפלגות הגדולות.
כמו כן, ישנם הטוענים כי מפגיני אנטיפה הם אלו אשר הסיטו את הקהל המשולהב של הנשיא לביצוע הפריצה - אך ידיעות אלה לא מאומתות.