הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה

מחלוקת בין ראשי ניו יורק: "השארת התלמידים בבתי הספר היא חלק מהפתרון, לא הבעיה"

בזמן שראש עיריית ניו יורק ממשיך לקרוא לסגירת מוסדות החינוך אם שיעור הבדיקות החיוביות יחצה את רף 3%, המושל דורש ליישם את מדיניותו, במסגרתה המהלך מתבצע רק כאשר הנתון מגיע ל-9%. במקום, קואמו מציע לפעול בשיטה ממוקדת יותר
11.16.2020 10:46
אסף רובינשטיין

שיעור בדיקות הקורונה החיוביות בניו יורק נותר מתחת לשלושה אחוזים במהלך סוף השבוע, ובכך יתאפשר לבתי הספר להמשיך בפעילותם השגרתית, כך אמר הבוקר (שני) ראש העיר ביל דה-בלאזיו.

 

המושל קואמו וראש עיריית ניו יורק, ביל דה-בלאסיו (צילום: AP / Getty Images / Shutterstock)

 

כזכור, ביום שישי דה-בלאזיו ביקש מההורים לתלמידים הלומדים בעיר "להיערך לסגירה זמנית של בתי הספר והעברת התלמידים למתכונת של לימודים מהבית במשך כמה שבועות". בזמנו הסביר ראש העיר ששיעור הבדיקות החיוביות בשבוע החולף עומד על 2.83%, והתקבלה החלטה לסגור את בתי הספר אם וכאשר הנתון יגיע ל-3%.

הממוצע השבועי דווקא ירד ביום שבת ל-2.69%, ולמחרת נרשמה ירידה נוספת ל-2.57%. אולם הבוקר ראש העיר עדכן שהמספר עלה בחזרה ל-2.77%. לדבריו של דה-בלאזיו, אם הנתון ימשיך לעלות גם מחר, לא תהיה לו ברירה מלבד להורות על מעבר ללימודים מרחוק.

 

 

ראוי לציין כי ההחלטה לסגור את בתי הספר כאשר שיעור הבדיקות החיוביות מגיע ל-3%, התקבלה בתום מו"מ בין משרד החינוך המקומי לבין ארגון המורים הגדול בעיר. עם זאת, מושל המדינה - אנדרו קואומו - הביע בסוף השבוע התנגדות נחרצת לסגירת בתי הספר. לדבריו, חציית רף 3% היא בלתי נמנעת, אך יש לפנות לגישה ממוקדת יותר ולהורות על סגירת מוסד חינוך רק כאשר יש התפרצות בקרב התלמידים או צוות המורים.

 

אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

 

"אם יש בית ספר מסוים שאין בו נשאים, או ששיעור הבדיקות החיוביות בו נמוך באופן משמעותי לעומת העיר, לא צריך לסגור אותו. אפילו אפשר לטעון שהשארת התלמידים בבית הספר היא חלק מהפתרון, לא חלק מהבעיה", אמר המושל, שהוסיף כי משרד החינוך של המדינה הורה לסגור בתי ספר רק כאשר שיעור הבדיקות החיוביות מגיע ל-9%.

Back To Top
Hebrew News - מחלוקת בין ראשי ניו יורק: "השארת התלמידים בבתי הספר היא חלק מהפתרון, לא הבעיה"