הנשיא הנבחר ג'ו ביידן יושבע לתפקיד רק בחודש ינואר, אולם כבר הבוקר (שני) הוא הציג באופן רשמי את כוח המשימה לטיפול בנגיף הקורונה. ביחד עם סגניתו קמאלה האריס, ביידן עלה לבמה בווילמינגטון שבדלאוור, שיבח את ההתקדמות במירוץ להשגת חיסון וביקש מתושבי ארה"ב לחבוש מסכות.
הנשיא הנבחר ביידן, מוקדם יותר היום (צילום: AP)
ביידן והאריס נפגשו עם ראשי כוח המשימה, ביניהם ד"ר ויווק מרת'י (שכיהן כמנתח הכללי של ארה"ב תחת הנשיאים אובמה וטראמפ), דיוויד קסלר (לשעבר ראש מנהל המזון והתרופות האמריקאי, או FDA) וד"ר מרסלה נונז-סמית' (מומחית לבריאות הציבור מאוניברסיטת ייל).
תוכנית ממשל ביידן/האריס למיגור אפקטיבי של נגיף הקורונה
"אנחנו מוכנים להתחיל לעבוד למען העם האמריקאי, והיום העבודה הזו מתחילה. עלינו לעשות הכל כדי להשתלט על התפרצות הקורונה, כדי שנוכל לפתוח מחדש בתי עסק בצורה בטוחה, להמשיך בחיינו ולשים את המגיפה מאחורינו", אמר הנשיא הנבחר, "היום קיבלנו חדשות טובות בנוגע להתקדמות משמעותית בהשגת חיסון".
ביידן כמובן מתייחס להודעתה של ענקית התרופות פייזר, לפיה הניסויים מראים שהחיסון יעיל ב-90% מהמקרים. על אף הבשורה המשמחת, הנשיא הנבחר הזכיר ש"יעברו חודשים ארוכים עד שהחיסון יהיה זמין לכל תושבי ארה"ב. בקרוב, ה-FDA יתחיל בתהליך האישור לחיסון, שיצטרך לקרות על בסיס מדעי ובשקיפות מלאה, כדי שלעם האמריקאי יהיה ביטחון מלא בכך שמדובר בחיסון בטוח ויעיל".
בהמשך, הנשיא הנבחר ביקש מהציבור הרחב לחבוש מסכות: "לא אהיה הנשיא עד ה-20 בינואר, ולא משנה עבור מי הצבעתם או באיזו מפלגה תמכתם. אנחנו יכולים להציל עשרות אלפי חיים אם כולם יסכימו לעטות מסכות בחודשים הקרובים. אלו לא חיים רפובליקניים או דמוקרטיים, אלא חיים אמריקאים".
"חבישת מסכות עשויה להציל את חיי העובד בסופרמרקט המקומי שלכם או את חייהם של המורים של ילדיכם. אולי המסכה תציל אתכם. אנא מכם, אני מפציר בכם לחבוש מסכות. תעשו זאת למען עצמכם ולמען השכנים שלכם".
ביידן והאריס בפגישה מקוונת עם ראשי כוח המשימה, הבוקר בדלאוור (צילום: AP)
"המטרה של חבישת המסכות אינה להפוך את החיים שלכם לפחות נוחים או לקחת מכם דבר, אלא להחזיר את חיינו לשגרה. לא נידרש לשים מסכות לנצח, אבל זו הדרך שבה נוכל לזרז את תהליך ההתאוששות הכלכלית. נוכל לחזור לחגוג ביחד ימי הולדת וחגים, לצפות ביחד במשחקי ספורט ולהנות מהחיים שהיו לנו לפני המגיפה".
"אני מבטיח לכם שאנחנו יכולים להשתלט על הנגיף הזה. נוכל לבנות את הכלכלה שלנו מחדש, ובצורה טובה יותר. זה בידיים שלנו, אז בואו נחבוש מסכות", סיכם הנשיא הנבחר.
צפו בנאום המלא: