"צמוד" ענה מוקדם יותר הבוקר (שעון ישראל) גבי אשכנזי אשר נראה במצב רוח מצוין עם חליפה מחויטת בשער הכניסה לטרלקין דן בנתב"ג כשביקשתי מילה משר החוץ על הבחירות בארה"ב - הוא אף החווה באצבעותיו תנועה של אצבעות סמוכות.
ולפני שהספקתי לשאול את דעתו על שיחת הטלפון בין ראש הממשלה נתניהו ונשיא ארה"ב טראמפ, שבה זכה הנשיא לתשובה מאכזבת מביבי, המאבטחים כבר דאגו להזיני מהדרך.
רגעים לפני כן הרב מיידנצ'יק מבית החב"ד של נתב"ג שאל רק "כמה ימים לבחירות" כשביקש לקרוא את עיתון הבוקר שבידי, בתמורה הוא שלף מכיסו את אפליקציית חב"ד למקרה שאחפש מישהו באוהיו.
בינתיים יש בידינו כמה סיפורים גדולים שפרסמנו בימים האחרונים שנראה כי לא ממש מרגשים את הישראלים בימים טרופי קורונה אלו.
"הבנתי שהוא סנילי ושהסגנית תהיה זו אשר שולטת בו", הודיע נהג המונית שבא להחזיר אותי לארץ אבותיי לצורך הסיקור.
בכנות, במרצדס המרווחת הבטתי מסביב בהלם, שכן לאור ההתגייסות התקשורתית הנלהבת למען ביידן (גם בישראל) לא ברור לי בדיוק מאין קיבל את המידע הזה (בעצם, אולי כאן...).
נכון לעתה, שמונה ימים לבחירות, הידיעה המעניינת ביותר שקוראי החדשות זכו לה היא זו שפרסמנו מוקדם יותר הערב (שעון LA) בה דיווחנו כי במידה והנשיא טראמפ יבחר מחדש, הרי שהוא מתכוון לפטר באופן מידי את ראשת הסי.איי.איי ג'ינה האספל, ואת ראש ה.אף.בי איי כריסטופר ריי.
האחת סייעה לרגל אחריו ב-2016 כשהייתה נציבת ה-CIA בלונדון, האחר הסתיר מידע קריטי שיכל להביא לזיכויו בפרשת ההדחה העגומה ב-2020.
אכן זה אולי הסיפור הגדול של הבחירות, הדיפ-סטייט, שחטף את רוח ה'אמריקנה' מאז שנות אייזנהאור.
מה שהיה נדמה שנים כקוניספירציה של מטורפים למען האמת הולך ומתברר כדבר מוחשי למדי.
וכן, ייתכן ונפילתו לא תהיה מראה כה קל לצפייה, או כפי שהנשיא אומר "לא האמנתי כמה הביצה בוושינגטון עמוקה וטובענית".
מה שבטוח, הכהונה השנייה תהיה חיסול חשבונות והשבת הרפובליקה לאמריקה.
אבל כרגע מכאן, שר החוץ בעצמו לא חושב על חיסול חשבונות, "צמוד" אומר אשכנזי שחש שהבחירות הולכות לפוטו-פיניש, אנחנו כאן כבר לא כל כך בטוחים בזאת.
לפחות ככה אני עצמי חושב בדרך לטיסה לניוארק, ניו ג'רזי, מדינה שלדעתי תלך דווקא לכיוון רפובליקני בניצחון היסטורי לנשיא טראמפ.
אבל בינתיים אמריקה היחידה שאני שומע היא הודעת ה-CDC במטוס ריק שבדרך להמריא 5 דקות לפני הזמן.