רמאים מנסים לנצל את רמת העניין הגבוהה בבחירות לנשיאות ארה"ב כדרך לגנוב מידע אישי.
נוכלים מתחזים למגייסי כספים, או לסוקרים, ואף משיקים רישומי בוחרים מזויפים כדי לגרום לאזרחים למסור מידע אישי ופרטי חשבון בנק, כך דיווחה סוכנות הידיעות AP.
ה-FBI, הלשכה לעסקים טובים, ומומחים לאבטחת סייבר, מזהירים מפני תוכניות הונאה מקוונות המתמקדות בבחירות והמנצלות את העניין הרב והרצון להשפיע פוליטית.
מאסונות טבע ועד למגיפה, מקובל שהאקרים מתאימים הונאות כדי לנצל אירועים עכשוויים. אךהתלונות באתר הדיווח על עבירות סייבר של ה-FBI הוכפלו פי ארבעה לכ-4,000 ביום מאז התחילה מגיפת הקורונה.
השבועות האחרונים של הבחירות מספקים הזדמנות לפושעי סייבר המנצלים את אותם כלים של יריבים זרים כרוסיה, סין ואיראן: חשבונות מדיה חברתית מזויפים, אתרים בעלי מראה מציאותי וקישורים חשודים.
ה-FBI הזהיר את האמריקנים להיזהר מ"זיוף הקשור לבחירות, כאשר הרמאי יוצר אתר קמפיין או כתובת דוא"ל כמעט זהים לזה של מתמודד. שגיאת כתיב קטנה או סיומת .com במקום .gov, למשל - הם סימנים להונאה".
הם מורים כי יש להיזהר גם מסקרים או מגיוס תרומות ממיילים או אתרי אינטרנט המשתמשים בשפה טעונה רגשית כדי לגרום לכעס או לפחד.
לפני שתורמים לקבוצות כלשהן המגיעות באמצעות דוא"ל או טקסט, על המצביעים לבדוק באתר האינטרנט או לבדוק אם הם רשומים כארגון צדקה או קמפיין.
מפתח אחד: אם לארגון אין כתובת או מספר טלפון, זו עשויה להיות תרמית.