בנאומו הציבורי הראשון מאז חזר מבית החולים וולטר ריד לפני כחמישה ימים התקבל נשיא ארה"ב לקול קריאות USA USA אקסטטיות מצד מאות משתתפים אפרו-אמריקנים שהעניקו לו קבלת פנים סוערת ומרגשת במיוחד לרגל אירוע ה'בלאקזיט' שאירגנה אשת התקשורת האפרו-אמריקנית השמרנית קנדס אוונס.
לאחר שהודה לבני הקהילה על התפילות למען החלמתו - חתך הנשיא ישר ולעניין ונראה מלא אנרגיה מאי פעם.
"לא נרשה לאומתנו להפוך לאומה סוציאליסטית, או לגרוע מכך... אומתנו תביס את הנגיף הסיני, המדע שלנו ינצח את הנגיף הסיני", הצהיר כשהתייחס בכך לצמד האתגרים הקשים הניצבים בפני הרפובליקה האמריקנית - הנגיף הסוציאליסטי-פוקויאני מבית, ונגיף הקורונה הסיני-קומוניסטי מבחוץ.
מיד לאחר מכן פנה הנשיא ישירות אל בני המיעוטים בארה"ב, ולקול תשואות הקהל הוסיף "יותר שחורים ולטינים עוזבים את הפוליטיקאים השמאלנים הכושלים שבחסות המפלגה הדמוקרטית הרסו במשך 100 שנה את הקהילות האלה, והותירו אחריהם אסון של עוני, פשע ועוד בעיות", ובעקיצה למועמד הדמוקרטי ביידן הוסיף "ביידן, שלח את העבודות שלכם לסין, הדמוקרטים רוצים את הכסף של הגלובליסטים בוול-סטריט. אנחנו פרו-משטרה, פרו-אמריקה".
לאח מכן התפנה הנשיא להרחיב על מאמצי בלימת ההגירה הבלתי-חוקית שפגעה לא מעט בכושר ההשתכרות של בני הקהילה השחורה, כמו כן הוא הזכיר את קץ עידן "שליחת חיילים אמריקנים למלחמות מיותרות", והזהיר מריבוי הפתקים המזויפים של מארגני-קהילות דמוקרטים לאור העובדה ש"רק אמש נמצאו 25,000 פתקים מזוייפים בוויסקונסן, ועוד 50,000 פתקים עם השם טראמפ באוהיו נזרקו לפח, אני מקווה כי ננצח בכזה פער עד שזה לא ישנה".
את דבריו לגבי סוגיית תכנית הבריאות החדשה שלו התחיל באומרו כי "אובמה-קר היה כישלון מוחלט", והתחייב מיד כי "הממשל ידאג לא להפקיר אף אחד מהאנשים בעלי הצרכים הרפואיים המיוחדים", תוך שהוא מתחייב כי "איכות הבריאות עלתה ותמשיך לעלות תחתי, וביחס לחינוך כמובן שנמשיך לשמור על זכות ההורים לבחור לאן ילכו ילדיהם לבית-הספר במסגרת תכנית הצ'ארטר".
במהלך דבריו הרבה לשבח טראמפ במעבר בין נושא לנושא את מלאכת נציגי אכיפת החוק ברחבי ארה"ב, והוסיף כי "במהלך השנים האחרונות חלה ירידה דרמטית בפשע ברחבי כל ארה"ב, רפורת השיקום בבתי הכלא הפדרליים יצאה לדרכה, והאבטלה השחורה וההיספנית רשמה שפל היסטורי".
בנושא החינוך הגבוה ציין כי "מה שעשינו למען אוניברסיטאות שחורות, המימון והתמיכה שהענקנו, שמעולם לא היו כמותו, כמו גם יצירת אזורי הזדמנויות בשילוב עם הסנאטור הרפובליקני טים סקוט [שמרן אפרו-אמריקני]. מעידה כי עשיתי הכי הרבה עבור הקהילה השחורה מאז לינקולן. אי אפשר לערער על כך", הזכיר לקול מחיאות כפיים סוערות.
לקראת סיום דבריו ציין הנשיא כי הכלכלה האמריקנית מתאוששת בצורה אדירה מהמכה הקשה שחטפה - "יצרנו 11 מיליון עבודות ב-4 חודשים. הכי הרבה בהיסטוריה. וחווינו את ההתכווצות הכלכלית הקטנה בעולם כולו. יריבינו הדמוקרטים יהרגו את הקאמבק עם סגר אנטי-מדעי. כרגע יש לנו סקרים מעולים. והם שונאים את זה. וזה בגלל הרוח שלנו".
"אני גאה באומה זו, אני רוצה להודות למדענים, למעבדות, ולרופאים, אנו מובילים את כולם. ואני מבקש להודות לכם, כי אתם באים ומעודדים ואוהבים את אומתכם".
לאחר שהנוכחים החלו לשיר במקהלה "אנו אוהבים אותך", הנשיא הנרגש והכמעט (באופן בלתי אופייני בעליל) נבוך השיב "אני אוהב אתכם גם".
"העולם רואה דברים באומה זו שלא נראו עשורים. רוח ועמידות שלא ראינו. אני רק רוצה להודות, צאו להצביע, זה יהיה גדול. צאו להצביע ואני אוהב אותכם".
הנשיא צפוי לחזור בימים הקרובים לאירועי הענק שאפיינו את הקמפיין הרפובליקני בחודשים אוגוסט-ספטמבר, לאחר שקיבל לכך את אישור הצוות הרפואי בבית הלבן.
נאום החזרה המלא של נשיא ארה"ב